Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Νέες διαβεβαιώσεις για άμεση λειτουργία αποχέτευσης Επανομής

Πιέσεις της «Συμπολιτείας» για μείωση των τελών σύνδεσης
Τη διαβεβαίωση ότι η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού ήρθε σε συνεννόηση με τον εργολάβο που κατασκεύασε τον αποχετευτικό αγωγό της Επανομής, κι έτσι αυτός θα παραδώσει τους κωδικούς για τα αντλιοστάσια, προκειμένου να αρχίσει σύντομα η λειτουργία του, έδωσε ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ΘερμαΪκού.

Το αποχετευτικό δίκτυο της Επανομής, παρότι είχε τελειώσει εδώ και πάνω από μισό έτος, δεν έμπαινε σε λειτουργία, καθώς ο εργολάβος του έργου πίεζε να εισπράξει ένα ποσό περίπου 1.000.000 παραπάνω από το αρχικό, επικαλούμενος διάφορα τεχνικά προβλήματα που ανέκυψαν κατά την πορεία εκτέλεσης του αγωγού που θα μεταφέρει τα λύματα, μέσω Μηχανιώνας, στο εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων του Αγγελοχωρίου.
Όπως δεσμεύτηκε ο κ. Μαυρομάτης, ο εργολάβος υποχώρησε στις αξιώσεις του κι έτσι «δεν θα πάρει ούτε δραχμή επιπλέον των συμφωνηθέντων».
Παίρνοντας το λόγο ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος, χαρακτήρισε το έργο αποχέτευσης της Επανομής ως σύγχρονο «γεφύρι της Άρτας» και επανέλαβε με έμφαση τη θέση που κατ’ επανάληψη διατύπωσε η «Συμπολιτεία», για μείωση κατά 50% του τέλους σύνδεσης και αύξηση του αριθμού των δόσεων, προκειμένου να μπορέσουν οι κάτοικοι της Επανομής να συνδεθούν στο δίκτυο.
Πρότεινε επίσης, αφού γίνουν οι απαιτούμενες αναπροσαρμογές από τη ΔΕΥΑΘ στα τέλη σύνδεσης, να πραγματοποιηθεί μία συγκέντρωση των Επανομιτών στο δημοτικό θέατρο Επανομής, προκειμένου να εξηγηθούν τα οφέλη από τη σύνδεσή τους στο δίκτυο. Δεδομένου ότι, όπως πρόσφατα είχε αποκαλύψει η δημοτική αρχή, αυτή τη στιγμή, έξι και πλέον μήνες μετά την αποπεράτωση της αποχέτευσης, μόνο 3-4 άτομα έχουν συνδεθεί στον αποχετευτικό αγωγό, ο οποίος μάλιστα ήταν επί αρκετό διάστημα πλημμυρισμένος!!

Περισσότερα για το έργο της αποχέτευσης Επανομής διαβάστε παρακάτω:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.