Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Ο αγώνας στο Θερμαϊκό για την απομάκρυνση των κεραιών

Το καμουφλαρισμένο σύστημα πέντε κεραιών απέναντι από το Λύκειο της Νέας
Μηχανιώνας και σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από το μπαλκόνι του σπιτιού μας
Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε, είπαμε να ανασύρουμε από το αρχείο μας μερικές από τις άπειρες αναρτήσεις στο «Φάρο του Θερμαϊκού» σχετικά με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που «βομβαρδίζουν» καθημερινά με ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία του κατοίκους του δήμου Θερμαϊκού, πρωτίστως τα μικρά παιδιά.

Μέσα από τα πολυπληθή αυτά δημοσιεύματα, προβάλει έντονα ο αγώνας που κάνει αυτό τον ενάμισι χρόνο ύπαρξής της η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» με τους τρεις εκλεγμένους δημοτικούς της συμβούλους αλλά και άλλες κινήσεις πολιτών στο μεγάλο θέμα των επιπτώσεων από την ακτινοβολία.

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε αυτό που οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», υπογράμμιζαν στη συζήτηση για τις κεραίες, που έγινε μετά από ερώτησή τους στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, στις 6 Μαρτίου 2015, ότι «οι επικίνδυνες κεραίες κινητής τηλεφωνίας που τοποθετήθηκαν δίπλα σε σχολεία και άλλους ευαίσθητους χώρους του δήμου Θερμαϊκού, δεν φεύγουν με ευχολόγια, παρακάλια και ψηφίσματα, αλλά χρειάζεται συντονισμένος και δυναμικός αγώνας από τη διοίκηση του Δήμου».

Με την ευκαιρία να επαναλάβουμε ότι τα προβλήματα και οι βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό που προκαλούνται από τις κεραίες, δεν θα λυθούν με την απομάκρυνση και μετεγκατάστασή τους μακρύτερα. Αντίθετα, θα δώσει το πρόσχημα στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας να αυξήσουν περισσότερο την εκπεμπόμενη ακτινοβολία. Η λύση, όπως κατ’ επανάληψη και με όλη τη δύναμη της φωνής μας επισημάναμε, και αποτελεί την άποψη όλων των επιστημόνων που ασχολούνται με το θέμα, είναι η αντικατάσταση των υπαρχουσών κεραιών από ένα πυκνό σύστημα μικρών κεραιών, που θα εκπέμπουν ακτινοβολία όση ένα κινητό τηλέφωνο, κι έτσι δεν θα προκαλούν βλάβες. Τα συστήματα αυτά λειτουργούν σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες του κόσμου (Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία), όμως οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα δεν προχωρούν στην εφαρμογή τους, για να μη μειωθούν τα υπερκέρδη ύψους δισεκατομμυρίων που αποκομίζουν κάθε χρόνο.
  
Τα δημοσιεύματα του «Φάρου Θερμαϊκού» για τις κεραίες
Παραθέτουμε στη συνέχεια, έτσι για να υπάρχουν στο αρχείο των αναγνωστών μας, μερικά από τα δημοσιεύματα στο «Φάρο του Θερμαϊκού» σχετικά με τον αγώνα κατά των κεραιών στην περιοχή του Θερμαϊκού, τις προσπάθειες της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», τις δραστηριότητες άλλων φορέων, τις επιπτώσεις από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και τις προτάσεις για την αντιμετώπιση του θέματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.