Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Ν.Παππάς: "Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δυναμώσει"

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δυναμώσει και θα καταφέρει να επιτελέσει τον ιστορικό του ρόλο», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στην επιτυχημένη εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, στο κατάμεστο από κόσμο δημοτικό θέατρο Σταυρούπολης «Σταύρο Τσακίρης». Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν επίσης οι ομιλίες του υπουργού Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη φάμελλου.

Αναφερόμενος στο πώς πρέπει να κινηθεί το κόμμα από εδώ και μπρος, ο Νϊκος Παππάς σημείωσε: «Στέλνουμε ένα μήνυμα πολιτικής εγρήγορσης, διαρκούς αγώνα, ένα μήνυμα ζωντανού κόμματος που έχει από τη φύση του και τη λογική του ρόλο ελέγχου της κυβέρνησης, άγρυπνης προοδευτικής συνείδησης και εκπροσώπησης των κομματιών της κοινωνίας που έχουν υποστεί μεγάλες πληγές το προηγούμενο διάστημα».
Λίγο πριν αρχίσει η εκδήλωση, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα τιμήσει τη συμφωνία με τους θεσμούς, όμως θα πρέπει και όλοι να μην υπερβαίνουν τα συμφωνηθέντα και τα εσκαμμένα.
«Η ελληνική κυβέρνηση έχει πάρα πολύ σαφείς στοχεύσεις. Θα έλεγα ότι θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι δεν είμαστε στην προτεραία κατάσταση. Υπάρχει μια συμφωνία, την οποία έχουμε αποδείξει ότι τιμούμε και θα τιμήσουμε, θα πρέπει και όλοι να μην υπερβαίνουν τα συμφωνηθέντα και τα εσκαμμένα. Και θα πρέπει να έχουν μια λογική η οποία δεν θα θέσει σε κίνδυνο την οικονομική και πολιτική βιωσιμότητα της συμφωνίας. Επειδή η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη, όμως, θα ήθελα να μείνω σε αυτό», δήλωσε ο κ. Παππάς.
Με αντιπροσωπεία Ποντίων
Έξω από το δημοτικό θέατρο Σταυρούπολης, όπου έγινε η εκδήλωση, τον υπουργό περίμενε αντιπροσωπεία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας. Τα μέλη της συνομίλησαν με τον κ. Παππά, διαμαρτυρήθηκαν για τη δήλωση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη και του επέδωσαν ψήφισμα. "Έχουμε απόλυτο σεβασμό. Γνωρίζουμε το δράμα που έχουν βιώσει οι πρόγονοι τους, οι πρόγονοι μας, γιατί αισθανόμαστε ότι είναι ένα κομμάτι του ελληνισμού. Οι θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι σαφείς. Πέραν τούτου ουδέν. Έχουν δοθεί οι απαραίτητες εξηγήσεις και είμαι βέβαιος ότι και ο ποντιακός ελληνισμός δεν θα αφήσει να εκμεταλλευθούν τον πόνο του και την ιστορική του συμβολή ακραία στοιχεία", υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας. Στο ότι δεν πρέπει να γίνει εκμετάλλευση της υπόθεσης από ακραία στοιχεία συμφώνησαν και οι εκπρόσωποι της Παμποντιακής Ομοσπονδίας.

Η ομιλία του υπουργού Μεταφορών
Στην εκδήλωση, μίλησε επίσης, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος επισήμανε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που πρέπει να παίξει τον δικό του ρόλο, να εκφράσει το σύνολο της προοδευτικής παράταξης αυτός. Αυτός είναι και ο ιστορικός ρόλος που πρέπει να έχει από εδώ και πέρα. Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έχει δώσει τις κατευθύνσεις για την έκφραση του κοινωνικού ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην οργάνωση και, επομένως, αυτό θα πρέπει να υλοποιήσουμε ενόψει και του συνεδρίου».
Όπως υπογράμμισε ο υπουργός Μεταφορών, οι οδικοί άξονες δεν έχουν "κολλήσει" παρά την επικοινωνιακή παραπληροφόρηση της ΝΔ. «Δυστυχώς ο ελληνικός λαός πληρώνει τις λάθος πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων», είπε ο Χρήστος Σπίρτζης.
Ο υπουργός Μεταφορών, απαντώντας σε ερωτήματα του κοινού, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα της Θεσσαλονίκης, ιδιαίτερα στο Μετρό αλλά και στις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Σωκράτης Φάμελλος
Ομιλητής στην εκδήλωση, ήταν και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος που επισήμανε ότι απαιτείται να γίνει άμεσα το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία. Τονίζοντας παράλληλα ότι η υπεράσπιση των ασθενέστερων στρωμάτων, αποτελεί αδιαπραγμάτευτη θέση για τον ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτή ήταν και η λαϊκή εντολή του Σεπτεμβρίου την οποία καλούμαστε να υπερασπιστούμε ιδεολογικά, πολιτικά, κινηματικά, σε ένα εξαιρετικά ασφυκτικό, νεοφιλελεύθερο πλαίσιο, στο οποίο βρισκόμαστε απέναντι» πρόσθεσε με σημασία.
Όπως παρατήρησε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Σωκράτης Φάμελλος, η κυβέρνηση της Αριστεράς επιδιώκει να ταυτιστεί με την αλλαγή πορείας της Ελλάδας, την ανασυγκρότηση της παραγωγής και του κράτους και την επιστροφή της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της αξιοκρατίας.
Λίγο πριν κλείσει την ομιλία του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος  επισήμανε ότι η κυβέρνηση και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούνται να ανταποκριθούν σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα που υπάρχουν, άμεσα και αποτελεσματικά. «Κανείς δεν είναι περισσότερο ευαίσθητος στα λαϊκά συμφέροντα και στις κοινωνικές ανάγκες. Όλοι μαζί λοιπόν δουλεύουμε και συνεχίζουμε», είπε. Και συμπλήρωσε:
«Εξάλλου όλοι είμαστε απαραίτητοι για το σχεδιασμό του προγράμματος, που θα αναστείλει τις συνέπειες των αρνητικών μέτρων της συμφωνίας. Γιατί χωρίς το ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ποιος μπορεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της κοινωνίας; Και χρειαζόμαστε και την κοινωνία ενεργή και συμμέτοχη σε αυτή τη διαδικασία, να διεκδικεί και να κατοχυρώνει τα δικαιώματά της και την πρόοδο του τόπου μας».


Στην εκδήλωση, που τη συντόνιζε ο γραμματέας της Β΄Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Ρώσσιος, παραβρέθηκαν εκτός των άλλων ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, εκλεγμένοι της αυτοδιοίκησης, στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και πλήθος κόσμου. 

Οι φωτογραφίες είναι της Μαρίας Κρουστάλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.