Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Τιμήθηκαν από το Δήμο Θεσσαλονίκης δύο ξεχωριστοί μαθητές

Δύο ξεχωριστούς μαθητές του 2ου Σχολείου 2ης Ευκαιρίας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τίμησε τη Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για δυο μαχητές της ζωής, τον Γιώργο Γκουτζαμάνη με προβλήματα όρασης και την Ευτέρπη Ράπτη, η οποία είναι κωφάλαλη. Εμφανώς συγκινημένοι οι δύο φοιτητές πλέον ευχαρίστησαν για τη τιμή, το δημοτικό συμβούλιο.
Ο Γιώργος Γκουτζαμάνης εδώ και λίγες μέρες είναι πρωτοετής φοιτητής στη Σχολή Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και η Ευτέρπη Ράπτη είναι από φέτος φοιτήτρια της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ. Για τον Γιώργο, σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλο, «οι δυσκολίες ήταν τεράστιες και αφορούσαν διάφορες πτυχές της ζωής του». Το κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον μα πάνω από όλα η αναπηρία ήταν ανασταλτικοί παράγοντες στην μορφωτική του εξέλιξη. Η οικογένεια του δεν ήταν σε θέση να τον βοηθήσει να αποκτήσει δεξιότητες που θα διευκόλυναν την καθημερινότητα του. Για όλα έπρεπε να αγωνιστεί μόνος και είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι και την ύπαρξη της Σχολής Τυφλών μόνος του την ανακάλυψε. «Σήμερα κάνει τα πρώτα βήματα στην Σχολή προτίμησης του. Ανοίγονται μπροστά του νέοι δρόμοι, με νέες προκλήσεις αλλά και καθημερινές δυσκολίες όπως η εύρεση της αίθουσας διδασκαλίας ή το πέρασμα της λεωφόρου αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθεί για μια ακόμη φορά επιτυχώς» σημείωσε.
Η Ευτέρπη Ράπτη αντιμετώπισε αντίστοιχα δυσκολίες στο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον έχοντας ως αρχή την φράση «Στη ζωή δεν υπάρχει λόγος να αποθαρρύνεται κανείς».
«Το 2007 εγγράφηκε στο 2ο ΣΔΕ Θεσσαλονίκης. Εκεί οι καθηγητές και οι μαθητές στήριξαν την κα.Ευτέρπη και έτσι απέκτησε το απολυτήριο Γυμνασίου και αποφοίτησε από το 1ο Εσπερινό Λύκειο της πόλης. Στην συνέχεια, παρά τα προβλήματα που εντοπίζονται στην εκπαίδευση για τους ανθρώπους με αναπηρία, την εισαγωγή της στην Θεολογική Σχολή».
«Στο πρόσωπο τους λοιπόν τιμούμε, πέρα από τους ίδιους, όλους εκείνους τους ανθρώπους με αναπηρία που δεν το βάζουν κάτω και σε πείσμα των καιρών συνεχίζουν δείχνοντας σε όλους εμάς τους υπόλοιπους ότι η παραίτηση δεν μπορεί να υπάρχει στην λίστα των πιθανών λύσεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε» τόνισε ο κ. Τελίδης.
«Τους είπα ότι τους συγχαίρω διπλά και μου είπαν ότι δε χρειάζεται να βλέπει και να ακούς για να κοιτάζεις ψηλά» είπε η διευθύντρια του 2ου σχολείου 2ης Ευκαιρίας Θεσσαλονίκης Μεϊμαρίδου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.