Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Συμμετέχουμε στην πανελλαδική 24ωρη απεργία

Ο «Φάρος του Θερμαϊκού» συμμετέχει και στηρίζει την σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους, μεταξύ των οποίων και οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας, σύμφωνα με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, γιαυτό και δεν αναρτά ειδήσεις.

Η σημερινή απεργία είναι μια πρώτη προειδοποίηση απέναντι σε πολιτικές και πρακτικές, που φαλκιδεύουν δικαιώματα, καταργούν ελευθερίες και επιφέρουν ένα βαρύ πλήγμα στην κοινωνία, αλλά και στην ενημέρωση και για αυτό ακριβώς αποτελεί αφετηρία των κινητοποιήσεων για την περιφρούρηση της θεσμικής λειτουργίας της κοινωνικής ασφάλισης.
Οι δημοσιογράφοι (εργαζόμενοι, απλήρωτοι, άνεργοι, συνταξιούχοι) διεκδικούμε, μαζί με όλη την κοινωνία, το δικαίωμα στην εργασία, την κοινωνική ασφάλιση, τους πόρους των Ταμείων μας, παροχές ζωής και την αξιοπρέπειά μας.
Ο ΕΔΟΕΑΠ, το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και οι δημοσιογραφικές Ενώσεις είναι αδιαπραγμάτευτη ζώνη ανεξαρτησίας και διασφάλισης για την ελευθερία της έκφρασης, τις ΣΣΕ και το δικαίωμα της κοινής γνώμης για υπεύθυνη ενημέρωση.
Σήμερα Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου, ημέρα της απεργίας, κυκλοφόρησαν κανονικά όλες οι εφημερίδες, όμως δεν θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές στα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα.
Όλες οι εφημερίδες θα κυκλοφορήσουν κανονικά το Σάββατο, καλύπτοντας και την απεργία.
Η απεργία για τους δημοσιογράφους άρχισε στις 06.00 της Πέμπτης και λήγει στις 06.00 της Παρασκευής και κηρύσσεται σε όλα ανεξαιρέτως τα έντυπα (εφημερίδες και περιοδικά), την ΕΡΤ και τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά ΜΜΕ, στο Αθηναϊκό–Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας και στα γραφεία Τύπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.