Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Δήμος Ευόσμου: Ξυλοκόπησαν αντιδήμαρχο επειδή έλεγξε παρανομίες

Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι έστειλε τον αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών Κορδελιού - Ευόσμου Σωτήρη Μαγόπουλο πατέρας νεαρού ιδιοκτήτη καφέ μπαρ, που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία, επειδή πήγε να κάνει έλεγχο για πολεοδομικές παραβάσεις στο κατάστημα.

Ο έλεγχος, έγινε έπειτα από καταγγελίες πολιτών και εισαγγελική παραγγελία, ωστόσο ο θερμόαιμος πατέρας, αντί να συνεργαστεί, επέλεξε να δείρει τον αντιδήμαρχο, που προσπάθησε να κάνει τη δουλειά του.
Το απίστευτο περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Πέμπτης όταν ο κ. Μαγόπουλος, συνοδευόμενος από υπαλλήλους του δήμου, επισκέφθηκε την καφετέρια στον Εύοσμο, ζητώντας να γίνει ο έλεγχος στο χώρο, για να διαπιστωθεί αν όντως υπάρχουν πολεοδομικές παραβάσεις. Εκείνη την ώρα στο μαγαζί βρισκόταν μόνο ο πατέρας του ιδιοκτήτη, ο οποίος αρνήθηκε να τους επιτρέψει την είσοδο, ζητώντας με έντονο ύφος να έρθουν η αστυνομία και ο εισαγγελέας. Το κλιμάκιο του δήμου μαζί με τον κ. Μαγόπουλο αποχώρησαν για λίγες ώρες προκειμένου να ζητήσουν τη συνδρομή των αστυνομικών, με τους οποίους στη συνέχεια οι υπάλληλοι κατάφεραν να κάνουν το σχετικό έλεγχο στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους του καφέ μπαρ. Στη διάρκεια της αυτοψίας, ο πατέρας του ιδιοκτήτη αναζητούσε ωρυόμενος τον αντιδήμαρχο και όταν τελικά τον εντόπισε, όρμησε πάνω του, τον έπιασε βίαια από το λαιμό, τον κόλλησε στον τοίχο και άρχισε να τον γρονθοκοπεί, ενώ λίγο έλειψε να τον αφήσει στον τόπο. Από το χτύπημα ο 67χρονος αντιδήμαρχος υπέστη σοβαρά τραύματα, με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύτηκε, ενώ πήρε εξιτήριο χθες το μεσημέρι.

Κραυγαλέες πολεοδομικές παραβάσεις
Στο χώρο μετέβη εσπευσμένα και ο δήμαρχος Κορδελιού - Ευόσμου Πέτρος Σούλας, ο οποίος έμεινε έκπληκτος από το περιστατικό που λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή του συνεργάτη του. “Ήταν απίστευτο αυτό που συνέβη και ακόμα πιο απίστευτο είναι το γεγονός ότι το συγκεκριμένο κατάστημα έχει κραυγαλέες πολεοδομικές παραβάσεις. Και αντί οι ιδιοκτήτες να συνεργαστούν και να συμμορφωθούν με το νόμο, επέλεξαν να ασκήσουν βία στον αντιδήμαρχο, επειδή έκανε το αυτονόητο. Να διενεργήσει τον αναγκαίο έλεγχο, που ζητήθηκε μάλιστα και με εισαγγελική εντολή” τόνισε μιλώντας στη “Μ” ο δήμαρχος κ. Σούλας.
Εξήγησε ακόμα ότι το εν λόγω καφέ μπαρ έχει δεχθεί επανειλημμένα συστάσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, ενώ έχουν επιβληθεί πολλά πρόστιμα στον ιδιοκτήτη, ωστόσο δεν έδειξε ποτέ να συμμορφώνεται.
“Λάβαμε μέτρα εναντίον του ιδιοκτήτη, ο οποίος όμως αγνόησε προκλητικά το νόμο και συνέχισε να προβαίνει σε παραβάσεις. Αυτήν τη στιγμή μάλιστα το μέγεθος των παραβάσεών του ισοδυναμεί με ένα δεύτερο μαγαζί, καθώς έχει απλώσει σχεδόν διπλάσιο αριθμό τραπεζοκαθισμάτων από όσα προβλέπει η άδειά του, ενώ έχει κάνει επεκτάσεις και στους υπόλοιπους χώρους του καταστήματος” κατήγγειλε ο δήμαρχος Κορδελιού - Ευόσμου.
Δυστυχώς, όπως είπε, όταν ο δήμος προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του, βρίσκει τον μπελά του και δέχεται επιθέσεις, με κίνδυνο τη σωματική του ακεραιότητα. “Όταν πάλι δειλιάζουμε ή φοβόμαστε να κάνουμε αυτό που προβλέπει ο νόμος, τότε διασυρόμαστε στην κοινωνία και τρέχουμε στα δικαστήρια με κίνδυνο να πάμε και φυλακή” σχολίασε ο κ. Σούλας.
Χθες αντιπροσωπεία του δήμου, με επικεφαλής το δήμαρχο, επισκέφθηκε τη γενική αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης και το γενικό αστυνομικό διευθυντή Βασίλη Μωυσίδη, προκειμένου να ενημερώσουν και επίσημα για το περιστατικό και να υποβάλουν μήνυση σε βάρος του ιδιοκτήτη της καφετέριας. Μετά την καταγγελία, η αστυνομία αναζήτησε το δράστη της επίθεσης στο πλαίσιο του αυτοφώρου, αλλά δεν τον εντόπισε.

Ποιος είναι ο Σ. Μαγόπουλος
Ο κ. Μαγόπουλος συμμετείχε ενεργά από το 1998 στη διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και διετέλεσε πρόεδρος του φορέα από το 2004 μέχρι το 2010. Συνέδεσε το όνομά του με τη δημιουργία του κτιρίου πολλαπλών χρήσεων για τους βιοτέχνες στη ΒΙΠΕΘ Σίνδου. Μετά την παραίτησή του συνέχισε να ασχολείται με την υποστήριξη του επιχειρηματικού κόσμου, συμμετέχοντας ως ιδρυτικό μέλος στο Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης “Νέοι Ορίζοντες”. Είναι ενεργός και στα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς το 2010 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με το συνδυασμό του Κώστα Γκιουλέκα και το 2014 εκλέχτηκε με το συνδυασμό του Πέτρου Σούλα στον Εύοσμο, όπου και υπηρετεί ως αντιδήμαρχος.

Πηγή: Εφημερίδα Μακεδονία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.