Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Η προσφυγή της Συμπολιτείας, τα σκουπίδια και η Αποκεντρωμένη


Μας μπέρδεψε πολύ η Αποκεντρωμένη με τα..... βιβλία που επικαλείται
Λέει λοιπόν στην απόφασή του ο Γενικός Διευθυντής Εσωτερικής Λειτουργίας της Αποκεντρωμένης ότι… «απαραδέκτως» υποβλήθηκαν οι προσφυγές στον Ελεγκτή Νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, γιατί αυτός «στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι αναρμόδιος να την εξετάσει». Συνιστά δε στους προσφεύγοντες «να ασκήσουν προσφυγή ενώπιον της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) κατά της σχετικής πράξης ή παράλειψης της αναθέτουσας αρχής», δηλαδή του δήμου Θερμαϊκού.
Προκύπτει όμως ένα πολύ σοβαρό ζήτημα: Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, μετά την υποβολή των προσφυγών της «Συμπολιτείας», του Συλλόγου Εργαζομένων και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που είχαν υποβληθεί στις 11 και στις 14 Αυγούστου 2017, είχε αποστείλει στις 17 Αυγούστου έγγραφο προς τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, και μάλιστα με την ένδειξη «επείγον», ζητώντας να της αποστείλει «όλα τα σχετικά με την προσφυγή στοιχεία καθώς και αναλυτικά τις απόψεις σας επί του θέματος».
Εφόσον ήταν... αναρμόδια η Αποκεντρωμένη, προς τι τα στοιχεία που ζητούσε;
Γεννιέται λοιπόν εύλογα το ερώτημα: Εφόσον η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης ήταν αναρμόδια για την εξέταση των προσφυγών, ποιος ο λόγος να ζητάει εξηγήσεις και στοιχεία για την υπόθεση της εκποίησης της καθαριότητας του δήμου Θερμαϊκού;

Πάντως το θέμα είναι πολύ σοβαρό και η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» δηλώνει ότι δεν θα το αφήσει εδώ, καθώς τα τρία και πλέον εκατομμύρια που θα διατεθούν στον εργολάβο, δεν είναι… στραγάλια για πέταμα. Πολύ περισσότερο που τρία και πλέον χρόνια τώρα με την καθαριότητα στα χέρια του εργολάβου, ο δήμος Θερμαϊκού κατάντησε ο πιο βρώμικος δήμος του Νομού Θεσσαλονίκης, ίσως και ευρύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.