Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Αλ. Τσίπρας: «Αισθάνομαι τη Θεσσαλονίκη σαν δεύτερο σπίτι μου»

«Αισθάνομαι στη Θεσσαλονίκη σαν στο δεύτερο σπίτι μου» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην αρχή της συνάντησης που είχε το πρωί του Σαββάτου με τον πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo Τάσο Τζήκα και τα μέλη της διοίκησης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο πρωθυπουργός, που έφτασε στη Θεσσαλονίκη αργά το βράδυ της Παρασκευής, κατά την επίσκεψή του το πρωί στην Έκθεση, ζήτησε να μάθει πόσες είναι οι συμμετοχές στη φετινή 82η ΔΕΘ και έδειξε ενδιαφέρον για τα κινέζικα φαναράκια με τα οποία έχει στολιστεί η έκθεση και το κέντρο της Θεσσαλονίκης καθώς η Κίνα είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή διοργάνωση.
Κατά την είσοδό του στην αίθουσα όπου συναντήθηκε με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΘ, ο κ. Τσίπρας αντάλλαξε τις πρώτες του κουβέντες με τον πρόεδρο του ΔΣ της ΔΕΘ. «Αισθάνομαι στη Θεσσαλονίκη σαν στο δεύτερο σπίτι μου», είπε ο πρωθυπουργός και ο κ. Τζήκας απάντησε αστειευόμενος πως «θα το κάνουμε και πρώτο», προκαλώντας γέλια στην αίθουσα.
Στη συνάντηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομίας, Δ. Παπαδημητρίου, ο αναπληρωτής υπουργός, Αλ. Χαρίτσης, ο υφυπουργός Οικονομίας, Στ. Πιτσιόρλας, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γ. Αμανατίδης, η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Μ. Κόλλια Τσαρουχά και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.
Η κυκλοφορία περιμετρικά των εγκαταστάσεων ΔΕΘ διεξάγεται κανονικά και δεν διεκόπη, παρά μόνο για λίγα λεπτά κατά την άφιξη του πρωθυπουργού. Η παρουσία της αστυνομίας είναι αρκετά διακριτική.
Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας περιόδευσε σε Περίπτερα της Έκθεσης. Στις 20:00 ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ομιλία στους Παραγωγικούς Φορείς στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης.

 

Η χώρα γυρίζει σελίδα, το μήνυμα Τσίπρα από τη Θεσσαλονίκη

Το μήνυμα ότι η οικονομία ανακάμπτει, η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και η κυβέρνηση εργάζεται για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση και τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, αναμένεται να στείλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα των εγκαινίων της 82ης ΔΕΘ, με την ομιλία του στις 8 το βράδυ στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης".
Μια μέρα μετά την επίσκεψη του προέδρου της Γαλλίας στην Αθήνα, που, για την κυβέρνηση, αποτέλεσε "ψήφο εμπιστοσύνης" στην Ελλάδα και σηματοδότησε την πορεία της προς την οριστική έξοδο από τα μνημόνια, μετά το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης, την επιτυχημένη έξοδο στις αγορές, τις αναβαθμίσεις των διεθνών οίκων αξιολόγησης και τους θετικούς δείκτες για την πορεία της οικονομίας, ο κ. Τσίπρας αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να κινηθεί στην ομιλία του στους παρακάτω άξονες:
-Στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, με σεβασμό και όχι συντριβή της εργασίας.
-Προτεραιότητα στους νέους και την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, με μείωση της ανεργίας και ανακοπή του ρεύματος φυγής νέων επιστημόνων στο εξωτερικό.
-Στήριξη των νέων επιχειρηματιών και των νεοφυών επιχειρήσεων.
-Ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, μέσα από τις μεταρρυθμίσεις στην Υγεία και την Παιδεία και την προώθηση ρυθμίσεων που προστατεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.
Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στην Καβάλα με τον Βούλγαρο ομόλογο του Μπόικο Μπορίσοφ, συμφώνησαν για τη διεύρυνση της συνεργασίας τους στα Βαλκάνια και παρέστησαν στην τελετή υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας για τη σιδηροδρομική σύνδεση τριών ελληνικών λιμανιών (Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης) με τρία λιμάνια της Βουλγαρίας (Μπουργκάς, Βάρνας και Ρούσε στον ποταμό Δούναβη). Μια συμφωνία που η υλοποίηση της νοίγει νέες δυνατότητες για τις μεταφορές, τις συγκοινωνίες, το εμπόριο και τον τουρισμό στη Βόρεια Ελλάδα.
Στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός είχε τονίσει πως άλλαξε ο τρόπος που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα. Προχώρησαν, όπως είπε, έργα που είχαν καταντήσει ανέκδοτο (Μετρό), η παραχώρηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, οι εργασίες στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", η αποϊδιωτικοποίηση του ΟΑΣΘ, δόθηκαν στην κυκλοφορία οι σήραγγες των Τεμπών κ.α.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ σε ρεπορτάζ Νίκου Ρούμπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.