Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Αρχίζει σύντομα η καταβολή αποζημιώσεων στους πλημμυροπαθείς

Εντός των προσεχών ημερών, αναμένεται να γίνει από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, η εκταμίευση του ποσού των 650.000 ευρώ, που εγκρίθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών να δοθεί για αποζημίωση των οικοσκευών που καταστράφηκαν κατά την περσινή μεγάλη πλημμύρα στην περιοχή του Θερμαϊκού. Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ.Μαυρομάτης, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και  ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Γ. Καπάκης με απόφασή τους παρέτειναν για άλλους τρεις μήνες την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Δήμο Θερμαϊκού.

Η Διοίκηση του Δήμου μας, την επαύριο της θεομηνίας της 6ης Σεπτεμβρίου 2016, ζήτησε  να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας ο Δήμος Θερμαϊκού, η οποία και εδόθη αυθημερόν για έξι (6) μήνες (μέχρι 6-3-17). Ακολούθησε παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για έξι (6) ακόμη μήνες, αφού η δημοτική αρχή επικαλέστηκε ότι στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τις έντονες βροχοπτώσεις της προαναφερθείσης ημέρας μέχρι και το μήνα Φεβρουάριο 2017, σημειώθηκε σφοδρή επιδείνωση του καιρού, με καταρρακτώδεις βροχές, αλλά και ασυνήθιστα και πρωτόγνωρα για την περιοχή φαινόμενα χιονοπτώσεων και παγετού, με συνέπεια τα συνεργεία που ήταν υπεύθυνα για τις αποκαταστάσεις, παρά την καθημερινή τους προσπάθεια να ανταποκριθούν στην αποκατάσταση των νέων πολλαπλών προβλημάτων, ήταν αδύνατο να προχωρήσουν σε αποκαταστάσεις παραλιών, πρανών, αστικής και αγροτικής οδοποιίας.

 Για τους ίδιους λόγους, καθώς εξακολουθούν να υφίστανται οι λόγοι κήρυξης και το έργο της διαχείρισης των συνεπειών από τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί, η Διοίκηση του Δήμου μας, πριν εκπνεύσει η ισχύς της προαναφερθείσης παράτασης, ζήτησε και πέτυχε και νέα παράταση για τρεις (3) ακόμη μήνες, δηλαδή μέχρι 7 Δεκεμβρίου 2017. Κατά συνέπεια, με την παράταση αυτή εξακολουθεί να βρίσκεται σε ετοιμότητα το σύνολο των Κρατικών Υπηρεσιών για να συνεχιστούν οι δράσεις τους στην αποκατάσταση όλων τω ν ζημιών και για την αντιμετώπιση κάθε απειλούμενου μελλοντικού κινδύνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.