Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Ευχές του ΣΥΡΙΖΑ Θερμαϊκού για τη νέα σχολική χρονιά

Η Ο.Μ Σύριζα Θερμαϊκού με ανακοίνωσή της, ευχήθηκε "καλή και δημιουργική σχολική χρονιά" σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες για τη νέα σχολική χρονιά. Ενώ επίσης εύχεται καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα στο δύσκολο αλλά και τόσο σημαντικό έργο που καλείται να υπηρετήσει.

«Ευχόμαστε τέλος στους γονείς δύναμη και υπομονή, στήριξη στην προσπάθεια των παιδιών τους και να υλοποιηθούν οι προσδοκίες τους», προστίθεται στην ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζονται και τα ακόλουθα: «Η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς. Η έγκαιρη κάλυψη των αναγκών σε διδακτικό προσωπικό με την πρόσληψη 15.371αναπληρωτών πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς και η παράδοση των βιβλίων ήδη στις σχολικές μονάδες, η έγκριση 25.000.000 € για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων επαναφέρουν την σχολική ζωή σε ρυθμούς κανονικότητας. Αυτονόητες κινήσεις, που όμως ακόμη και αυτές δεν γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια από τις κυβερνήσεις των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
 Έγιναν πολλά στο χώρο της παιδείας, ενιαίος τύπος ολοήμερου δημοτικού σχολείου, αφαίρεση του εξεταστικού χαρακτήρα του γυμνασίου, αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και δυνατότητα εισαγωγής των μαθητών των ΕΠΑΛ και σε ΑΕΙ, μένουν να γίνουν πολλά περισσότερα. Σταδιακή επέκταση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε 14 χρόνια Στην αναβάθμιση του Λυκείου έτσι ώστε να μην λειτουργεί ως μόνο προθάλαμος για την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Δεν πανηγυρίζουμε, πασχίζουμε για αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης για ένα σχολείο ισότητας και ποιότητας. Τονίζουμε όμως ότι αυτό που δεν γίνονταν, ακόμα και σε περίοδο “παχιών αγελάδων”, αυτή η κυβέρνηση με τις οικονομικές δυσκολίες που όλοι γνωρίζουμε καταφέρνει να ανοίξει τα σχολεία στην ώρα τους με τους εκπαιδευτικούς και τα βιβλία να περιμένουν τους μαθητές και όχι το αντίθετο. Με σχέδιο και όραμα να προωθεί αλλαγές, άλλοτε μικρές και άλλοτε μεγάλες αλλά πάντοτε προωθητικές».

Και η ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Θερμαϊκού καταλήγει ως εξής: «Σε περιόδους έντονης οικονομικής κρίσης, όπως αυτές που ζούμε, και δύσκολης οικονομικής συγκυρίας πολλές ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ειδικά στον δήμο μας με τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας, αδυνατούν να παρέχουν στα παιδιά τους το απαραίτητο γεύμα. Χαιρετίζουμε λοιπόν την απόφαση να ενταχθούν δημοτικά σχολεία του δήμου μας στο θεσμό των σχολικών γευμάτων. Έτσι από φέτος μαθητές από 5 δημοτικά σχολεία του δήμου μας θα έχουν πρόσβαση σε ζεστό σπιτικό φαγητό και διεκδικούμε σύντομα το μέτρο να καλύψει περισσότερα σχολεία ειδικά εκεί που το απαιτούν οι περιστάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.