Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Εγκαινιάζεται το Σάββατο η 82η ΔΕΘ

Eγκαινιάζεται στις 8 το βράδυ του Σαββάτου 9 Σεπτεμβρίου από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα η 82η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, η μεγαλύτερη της τελευταίας δεκαετίας, με 1.500 εκθέτες, 18 διεθνείς συμμετοχές, τιμώμενη χώρα την Κίνα και με ένα ευρύ πρόγραμμα εκδηλώσεων στα πεδία του επιχειρείν, της οικονομίας, του πολιτισμού και της αναψυχής.

Στη φετινή 82η ΔΕΘ περίπου 1.500 εκθέτες έναντι 1.015 πέρυσι και πλήρη κάλυψη του εκθεσιακού χώρου: ακόμη και το περίπτερο 6, που επί επτά χρόνια δεν αξιοποιήθηκε για τις ανάγκες της γενικής έκθεσης του Σεπτεμβρίου, φέτος "επιστρατεύεται" για να υποστηρίξει τη διοργάνωση, η οποία και θα διαρκέσει έως τις 17 Σεπτεμβρίου.
Η Κίνα, ως τιμώμενη χώρα, καταλαμβάνει εκθεσιακό χώρο έκτασης έξι στρεμμάτων, στο περίπτερο 13, και συμμετέχει με αντιπροσωπεία 400 ατόμων και με περίπου 170 εταιρείες, μεταξύ των οποίων επτά επιχειρηματικοί κολοσσοί, που διαδραματίζουν ρόλο-κλειδί στην κινεζική επιδίωξη για τη δημιουργία νέου "Δρόμου του Μεταξιού".
18 διεθνείς συμμετοχές και εκτίμηση για 250.000 επισκέπτες
Μπορεί η Κίνα να βρίσκεται στο επίκεντρο της φετινής ΔΕΘ, δίνοντας τον τόνο στη διοργάνωση -ήδη τις τελευταίες ημέρες η Θεσσαλονίκη έχει γεμίσει χρυσοκόκκινα κινεζικά φαναράκια, κάτω από τα οποία θα περνούν οι περίπου 250.000 αναμενόμενοι επισκέπτες της διοργάνωσης, οι οποίοι έχουν "κλείσει" κάθε διαθέσιμη κλίνη στα ξενοδοχεία της πόλης- αλλά οι διεθνείς συμμετοχές είναι πολύ περισσότερες και προέρχονται από άλλες 17 χώρες: Κύπρος, Σλοβακία, Πολωνία, Λουξεμβούργο, Νότια Αφρική, Αρμενία, Ινδονησία, ΠΓΔΜ, Βουλγαρία, Ινδία, Ουκρανία, Σερβία, Ρωσία, Τουρκία, Ιταλία, Αίγυπτος και Ιράν.
Εκτός από τις συμμετοχές από το εξωτερικό, στην 82η ΔΕΘ λαμβάνουν μέρος και 43 επιμελητήρια από όλη τη χώρα, με 360 επιχειρήσεις, με σημαντικές συμμετοχές από πλευράς των μελών της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις από τον Οργανισμό Entreprise Greece, ενώ περιορισμένη στο 5%-7% είναι η συμμετοχή του δημόσιου τομέα.
Παράλληλες εκδηλώσεις και εισιτήρια
Οι επιμέρους ενότητες της 82ης ΔΕΘ καλύπτουν ένα ευρύ πεδίο ενδιαφερόντων, από την εκπαίδευση, την αυτοκίνηση, την ενέργεια μέχρι την ομορφιά, την γαστρονομία, την καινοτομία, το e-gaming κ.ά., με πολλές δράσεις και εκδηλώσεις. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης το αφιέρωμα Automotion στο αυτοκίνητο, το Φεστιβάλ Τέχνης Επιστήμης Τεχνολογίας του ευρωπαϊκού προγράμματος Artecitya, καθώς και η υποστήριξη των προσφύγων σε συνεργασία με την Greece Communitere και το όχημα ZERO FUEL. Στην καινοτομία συμπεριλαμβάνεται και το εξαιρετικά πετυχημένο φεστιβάλ "eGAMING", το μεγαλύτερο gaming festival των Βαλκανίων. Η ενότητα της Akademia εστιάζει στην εκπαίδευση και τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας, ενώ στην Γαστρονομία γεύσεις και νοστιμιές απ΄ όλη την Ελλάδα θα παρουσιαστούν σε μια σειρά από εκδηλώσεις και events.
Στο σκέλος της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης, η έκθεση παρουσιάζει καθημερινές συναυλίες τραγουδιστών του ελληνικού πενταγράμμου και πολιτιστικά δρώμενα, το θεματικό πάρκο «Οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά», το Μουσείο του Φραπέ, σε συνεργασία με τη Nestle, την αναπαράσταση της μεγάλης πυρκαγιάς του 1917 κα. Ακόμη συνεχίζεται η επιτυχημένη συνεργασία της CHEAPART και της ΔΕΘ-HELEXPO, με την 3η διοργάνωση της CHEAPART, ενώ διοργανώνεται και το επετειακό 50ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ.
Το εισιτήριο εισόδου στην έκθεση είναι 5 ευρώ, για πολύτεκνους και ΑΜΕΑ 3 ευρώ (δωρεάν τα παιδιά από 3 ετών και κάτω), υπάρχουν και οικογενειακά εισιτήρια που επιτρέπουν την είσοδο όλες τις ημέρες, ενώ τα ΑΜΕΑ με κινητικά προβλήματα δεν πληρώνουν.
Στην 82η ΔΕΘ οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον χρόνο και στην πυρκαγιά του 1917. Μια μακέτα 30 μέτρων που θα αναπαριστά το παραλιακό μέτωπο πριν από την πυρκαγιά του 1917 θα εκτεθεί στην Πύλη της ΧΑΝΘ. Επίσης ένα 60λεπτο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Θεσσαλονίκη 1917-Η Φωτιά που Γέννησε μια Πόλη», σε σκηνοθεσία του Γρηγόρη Βαρδαρινού, θα προβάλλεται στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης».
Η έκθεση έργων ζωγραφικής «Χαμένες Πατρίδες του Ελληνισμού», από τη συλλογή του Τομέα Εικαστικών Παρεμβάσεων και Εφαρμογών του Γ.Ν.Θ. «Παπαγεωργίου», θα φιλοξενείται καθ’ όλη τη διάρκεια της 82ης ΔΕΘ στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου «Ιωάννης Βελλίδης». Την ίδια στιγμή, το «παρών» θα δώσει και φέτος η Cheapart, με εικαστικούς καλλιτέχνες που διαθέτουν τα έργα τους σε προσιτές τιμές. Επίσης, οι «Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά» θα ανοίξουν για μία τελευταία φορά τις πύλες τους για το κοινό της 82ης ΔΕΘ.Οι καθημερινές συναυλίες της ΔΕΘ θα ξεκινήσουν την Κυριακή, με τον Γιώργο Μαζωνάκη να εγκαινιάζει τα Music Events στο Τόξο της ΧΑΝΘ.
Φέτος η ΔΕΘ-Helexpo ενώνει τις δυνάμεις της με την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας», στέλνοντας μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερώνονται και να εγγράφονται ως εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Το Σαββατοκύριακο το ωράριο λειτουργίας της ΔΕΘ είναι 10:00 με 22:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.