Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Θερμαϊκός: Πολύ μεγάλο το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα

Πολύ μεγάλο, εξακολουθεί να παραμένει το ζήτημα με τα αδέσποτα ζώα, που κατάντησαν μάστιγα σε ολόκληρη την περιοχή του δήμου Θερμαϊκού, την ίδια στιγμή που ο Σύνδεσμος Προστασίας και Περιβάλλοντος Αδέσποτων Ζώων Θεσσαλονίκης (ΣΥΠΠΑΖΑΘ), αν και πληρώνεται αδρά από το Δήμο, δεν κάνει το παραμικρό για την ελαχιστοποίηση του προβλήματος.
Σημειώνεται ότι η δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» έφερε κατ’ επανάληψη το θέμα των αδέσποτων ζώων στο δημοτικό συμβούλιο, χαρακτηρίζοντας ως σκανδαλώδη τη συνεχιζόμενη ένταξη του δήμου Θερμαϊκού στο ΣΥΠΠΑΖΑΘ, χωρίς να απολαμβάνει παρά ελάχιστες υπηρεσίες στο ζήτημα αυτό.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δήμος, για κάθε κάτοικο του Θερμαϊκού, πληρώνει στο ΣΥΠΠΑΖΑΘ το ποσό των 2,20 ευρώ. Και συνολικά καταβάλει κάθε χρόνο ως "χαράτσι" το τεράστιο ποσό των 110.580,80 ευρώ.
«Με τόσα χρήματα, όχι μόνο θα μπορούσαμε να περιθάλπουμε μόνοι μας, σαν δήμος Θερμαϊκού, τα αδέσποτα ζώα, αλλά να κάνουμε και … παπάδες», είχε τονίσει κατ' επανάληψη, μιλώντας για το θέμα αυτό στο δημοτικό συμβούλιο, ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος. Αναφέροντας ότι ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ εμφανίζεται σπάνια στην περιοχή, η οποία έχει κατακλυστεί από αγέλες αδέσποτων, με συνέπεια να δημιουργούνται κίνδυνοι για τους δημότες αλλά και άσχημη εικόνα για τους επισκέπτες της περιοχής.
Η «Συμπολιτεία», ζήτησε να ακολουθηθεί ο δρόμος που επέλεξε προ ετών ο δήμος Πυλαίας-Πανοράματος, αποχωρώντας από το ΣΥΠΠΑΖΑΘ και δημιουργώντας δική του υπηρεσία περίθαλψης. 
Σημειώνοντας ότι με τα μισά χρήματα που θα πληρωθούν στο σύνδεσμο, θα μπορούσε ο δήμος Θερμαϊκού με το ποσό των 60-70.000 ευρώ ετησίως, να λειτουργήσει αυτοτελώς ένα δικό του κέντρο περίθαλψης αδέσποτων ζώων, όπως απέδειξε μελέτη που εκπόνησε ο δημοτικός σύμβουλος της "Συμπολιτείας", Γιάννης Τσακμάκας, πρώην εκπρόσωπος του Δήμου στο ΣΥΠΠΑΖΑΘ. 
Απαντώντας τότε ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης είχε δηλώσει τότε ότι «δεν μπορεί να γίνει σύγκριση του δήμου με τον δήμο Πανοράματος-Χορτιάτη, επειδή εδώ είναι παραθαλάσσια περιοχή και μαζεύονται περισσότερα αδέσποτα»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.