Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Στον Δήμο περιέρχεται το στρατόπεδο Παύλου Μελά

Στη δικαιοδοσία του δήμου Παύλου Μελά, για 99 χρόνια, περιέρχεται το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, με τροπολογία που κατέθεσε ο Πάνος Σκουρλέτης στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την προστασία των εργαζόμενων. Υποστηρίζοντας στην Ολομέλεια τη σχετική ρύθμιση, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως με τη διάταξη αυτή, υλοποιείται μια δέσμευση της κυβέρνησης, ύστερα από συνεννόηση με τον δήμο, για την αξιοποίηση ενός εμβληματικού χώρου της περιοχής.
Το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά αποδίδεται για 99 χρόνια στον δήμο Παύλου Μελά και θα αξιοποιηθεί για τη δημιουργία ενός χώρου Πολιτισμού και υπερτοπικού πρασίνου αναψυχής. Σε αντάλλαγμα αυτής της χρήσης, για 99 χρόνια, ο δήμος θα παραχωρήσει 83 κατοικίες, που παραμένουν κενές, προς το Ταμείο Εθνικής Άμυνας για να χρησιμοποιηθούν για κοινωφελή σκοπό και συγκεκριμένα για τις ανάγκες στέγασης στρατιωτικών και των οικογενειών τους.
Επόμενη τροπολογία του κ. Σκουρλέτη αφορά στη δυνατότητα να πληρώνονται μισθοί και ασφαλιστικές εισφορές από τους δήμους - με βάση τα δικά τους πάσης φύσης ίδια έσοδα - των εργαζομένων στη δράση εναρμόνισης επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής και μετά το 2017, και για τον κύκλο δηλαδή 2017- 2018.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.