Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Πλύσιμο κάδων: Κάτι άγνωστο στο δήμο Θερμαϊκού

Άγνωστο από πότε έχουν να πλυθούν οι κάδοι στο δήμο Θερμαϊκού
Το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Θερμαϊκού με τους άπλυτους κάδους απορριμμάτων, που όχι μόνο σκορπούν δυσοδία στην περιοχή, αλλά  ταυτόχρονα αποτελούν σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία, επισήμανε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού ο επικεφαλής της "Συμπολιτείας Θερμαϊκού", Σπύρος Κουζινόπουλος.

Το θέμα  θιχτηκε μεαφορμή  κάποια "τρύπια" απορριμματοφόρα που χρησιμοποιεί ο εργολάβος της καθαριότητας και τα οποία, επειδή λόγω παλαιότητας δεν είναι στεγανά, αφήνουν πίσω τους, από τους δρόμους που διέρχονται, "ρυάκια" από ζουμιά που αφενός είναι δύσοσμα και αφετέρου  αοτελούν εστίες μικροβίων
Παίρνοντας το λόγο ο επικεφαλής της "Συμπολιτείας" επισήμανε για το ζήτημα αυτό:
"Μια και θίχτηκε το θέμα των ζουμιών που τρέχουν από τα απορριμματοφόρα, συναφές είναι και το άλλο τεράστιο πρόβλημα που προκύπτει από το μη πλύσιμο των κάδων. Καθώς δεν είναι μόνο τα τρύπια απορριμματοφόρα, που περνάνε και βρωμίζουν τους δρόμους με τα υγρά που αφήνουν, αλλά πρωτίστως είναι η επικίνδυνη κατάσταση που δημιουργείται απότους άπλυτους κάδους. Δεδομένου ότι όχι μόνο δεν μπορείς να περάσεις από δίπλα, λόγω της βρώμας που αναδύουν, αλλά δημιουργούνται και σοβαροί κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία".
Ο  επικεφαλής της "Συμπολιτείας" αφού θύμισε τη συμβατική υποχρέωση του εργολάβου  να πλένονται οι κάδοι δύο τουλάχιστον φορές το μήνα, πρόσθεσε:
"Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Και κάποιοι κάδοι, είναι αμφίβολο αν πλύθηκαν ποτέ ή έστω εάν πλένονται μία φορά στο  εξάμηνο". Έφερε δε ως  παράδειγμα τους κάδους που βρίσκονται γύρω από τα δύο γυμνάσια και το Λύκειο της Μηχανιώνας. Σημείωσε σχετικά ο Σπ. Κουζινόπουλος:.
 "Όπως μας κατήγγειλαν γονείς, τα παιδιά τους πηγαίνοντας ή φεύγοντας από το σχολείο, αναγκάζονται να αλλάζουν διαδρομή, για να μην περνάνε μπροστά από τους κάδους απορριμμάτων, οι οποίοι αναδύουν ανυπόφορη βρώμα".
Καταλήγοντας, ο επικεφαλής της "Συμπολιτείας", κάλεσε τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού να επιμείνει στην αυστηρή τήρηση  από τον εργολάβο, των όρων της σύμβασης, όσον αφορά το συχνό πλύσιμο των κάδων, λέγοντας:
"Η δημοτική αρχή θα έπρεπε ήδη  να έχει πιάσει από το αυτί τον εργολάβο καθαριότητας, καθώς είναι είναι υποχρεωμένος, με βάση τη σύμβαση που υπέγραψε με το Δήμο, να πλένει τακτικά τους κάδους. Και αν δεν έχει διάθεση να τους καθαρίζει, ώστε να μην βρωμάνε, τότε ας πάει σπίτι του, όπως ήδη έπρεπε να είχαμε κάνει"..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.