Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Τι συμβαίνει με τις αμοιβές στον ΟΑΣΘ

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών απαντώντας σε δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονται στο πόσο κοστίζει στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης η νέα κρατική διοίκηση και δίνει στη δημοσιότητα δημοσιότητα το ύψος των αμοιβών του πρώην προέδρου του ιδιωτικού ΟΑΣΘ, κάνοντας μια σύγκριση με τα σημερινά δεδομένα, επί προεδρίας Στέλιου Παππά.

Για το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, αλλά και άλλων εφημερίδων, στα οποία αναφέρονται λεπτομέρειες για το πόσο κοστίζει στον ΟΑΣΘ η τοποθέτηση του κ. Παππά στη Θεσσαλονίκη, το αρμόδιο Υπουργείο τονίζει:
Η ανακοίνωση αναφέρει: «Πραγματικά “ανατριχιάζει” κανείς από τη “συγκλονιστική” δημοσιογραφική “αποκάλυψη” και ταυτόχρονα “επιτυχία” της δημοσίευσης του πρακτικού της Γενικής Συνέλευσης του ΟΑΣΘ. Το πρακτικό αποτελούσε “επτασφράγιστο” μυστικό της κυβέρνησης….
Τόσο μυστικό που ήταν το πρώτο έγγραφο που ζήτησε ο πρώην Πρόεδρος του ΟΑΣΘ, κος Στεφανίδης, και του επιδόθηκε από τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Σάββα Παναγιωτίδη, το πρώτο λεπτό, παρουσία όλων των δημοσιογράφων που ήταν στην αίθουσα, τηλεοπτικών καναλιών, του απερχόμενου και του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, την πρώτη ημέρα που η νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ επισκέφτηκε τα γραφεία του Οργανισμού.
Όποιος διαβάσει το άρθρο μένει εντυπωσιασμένος από τον ζήλο της εφημερίδας ‘Ελεύθερος Τύπος» να αποκαλύψει που ενοικίασε διαμέρισμα ο Πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς, να προχωρήσει σε έρευνα για το αν η πολυκατοικία είναι νεόδμητη (φανταζόμαστε ότι θα επισκέφτηκε και την υπηρεσία δόμησης, για να διαπιστώσει ότι το «νεόδμητο» είναι του 1975, παρότι δεν το αναφέρει), να επιστρατεύσει ακόμη και μεσίτες, όπως γράφει, για να πληροφορηθεί πόσο κοστίζει το ενοίκιο στην περιοχή που βρίσκεται το εν λόγω διαμέρισμα (400 – 450€ το μήνα το κοστολόγησε ο μεσίτης).
Τέτοια δημοσιογραφική έρευνα σπάνια γίνεται σε τέτοιες εποχές και για αυτό είναι άξια συγχαρητηρίων και η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ και οι εφημερίδες που τις τελευταίες τρεις εβδομάδες ενδιαφέρονται τόσο πολύ για τα οικονομικά μεγέθη και τα έξοδα του ΟΑΣΘ και οι αντίστοιχες ιστοσελίδες και η ΝΔ και οι πολιτικοί που είναι φιλικοί στα εν λόγω μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Κάλιο αργά παρά ποτέ… Δεν ενδιαφέρθηκαν 60 χρόνια για αυτά τα κόστη, ας ενδιαφερθούν έστω τώρα….
ΟΜΩΣ ΤΟ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΨΕΜΑΤΑ στον οίστρο των “συγκλονιστικών” τους αποκαλύψεων είναι ένα ζήτημα που φανταζόμαστε ότι δεν τιμά την ανεξάρτητη δημοσιογραφία που υπηρετούν τα εν λόγω μέσα και στηρίζει επί της αρχής, παραδοσιακά, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Για να υπηρετηθεί ο τελικός στόχος της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ και των άλλων μέσων, προσώπων και φορέων που υπηρετούν την αλήθεια και μόνο και την έγκριτη ενημέρωση του ελληνικού λαού, ενημερώνουμε, για να υπάρχει και σύγκριση άλλωστε των εξόδων του παλαιού και του νέου ΔΣ του ΟΑΣΘ, τις αμοιβές του παλαιού διοικητικού συμβουλίου, μιας και κάποιοι κακοπροαίρετοι παραπλάνησαν και τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ. Είμαστε σίγουροι ότι θα δημοσιεύσει και στην πρώτη σελίδα του και στην όγδοη την αλήθεια, την επόμενη Κυριακή».

«Το ύψος της αμοιβής του προηγούμενου προέδρου του ιδιωτικού ΟΑΣΘ…»
Το μισθό που λάμβανε ο πρωήν πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρ. Στεφανίδης σύμφωνα με το Υπουργείο αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Ο απερχόμενος Πρόεδρος του ΟΑΣΘ, κ. Στεφανίδης, δεν αμειβόταν με 4000€ μικτά, όπως δημοσιεύει ο Ε.Τ. της Κυριακής αλλά με 7.560,71€ μικτά κάθε μήνα. Η αμοιβή δε του απερχόμενου Προέδρου του ΟΑΣΘ ήταν καθορισμένη επί των καθαρών απολαβών του. Μια ακόμη καινοτομία του ΟΑΣΘ των 60 χρόνων. Δηλαδή δεν καθοριζόταν οι μικτές απολαβές στη σύμβαση του με τον ΟΑΣΘ αλλά οι καθαρές απολαβές. Όταν ανέβαινε η φορολογία, οι ασφαλιστικές εισφορές και τα υπόλοιπα που πληρώνουν ΟΛΟΙ, οι Έλληνες, ΟΛΟΙ, στην αμοιβή του Προέδρου του ΟΑΣΘ, απλά ανέβαιναν οι μικτές αποδοχές, για να μείνουν οι καθαρές αποδοχές σταθερές. Καθαρά πράγματα. Διασφαλισμένα τα κέρδη των μετόχων και οι καθαρές αποδοχές του Προέδρου.
Προφανώς καλύπτονταν τα έξοδα μετακίνησης και ένα πολυτελέστατο αυτοκίνητο, τα κλειδιά του οποίου παρέδωσε ο απερχόμενος Πρόεδρος. Και προφανώς 100€ κάθε ημέρα που ήταν εκτός έδρας, όπως και τα υπόλοιπα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ.
Ο απερχόμενος Αντιπρόεδρος του ΟΑΣΘ, δεν αμειβόταν με 3000€ μικτά, όπως δημοσιεύει ο Ε.Τ. της Κυριακής αλλά με 5.348,46€ μικτά κάθε μήνα.
Προς σύγκριση ο σημερινός Πρόεδρος του ΟΑΣΘ δεν αμείβεται και ξέρουμε ότι αυτό ενοχλεί πολλούς.
Επίσης, καλύπτονται τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής του, όπως και στον απερχόμενο Πρόεδρο και δεν χρησιμοποιεί το πολυτελέστατο Mercedes, γιατί από ότι γνωρίζουμε και βλέπουμε δεν είναι του στυλ του… Ο σημερινός Διευθύνων Σύμβουλος αμείβεται με μικτές αποδοχές 4.500€. Να επαναλάβουμε μικτές. Δεν είναι διασφαλισμένες οι καθαρές του αποδοχές. Είναι όπως των υπολοίπων Ελλήνων, μικτές. Επειδή οι Έλληνες πολίτες πρέπει να τα ξέρουν όλα,οι καθαρές αποδοχές του νέου διευθύνοντα συμβούλου, κ. Παναγιωτίδη, ανέρχονται στο εξωφρενικό ιλιγγιώδες ποσό, για διευθύνοντα σύμβουλο, των 2.610€, έναντι των σταθερών και απολύτως λογικών καθαρών αποδοχών 4.100 € του απερχόμενου κ. Στεφανίδη».
Και συνεχίζει η ανακοίνωση με τα υπόλοιπα απερχόμενα μέλη του Δ.Σ. του ΟΑΣΘ λέγοντας ότι: «δεν αμειβόταν με 800 μικτά συν 100€ για κάθε συνεδρίαση έκαστος, όπως δημοσιεύει ο Ε.Τ. της Κυριακής αλλά δύο μέλη με 2.174,08 € μικτά, ένα μέλος με 2.165,11 € μικτά, ένα μέλος με 2.117,70 € μικτά, ένα μέλος με 2.089,71 € μικτά, ένα μέλος με 2.077,96 € μικτά, ένα μέλος με 2.005,61€ μικτά, ένα μέλος με 1.967,82 € μικτά, δύο μέλη με 1.236,25 € μικτά και δύο με 1.087,75 € μικτά.
Προς σύγκριση τα σημερινά μέλη του Δ.Σ. αμείβονται με 50€ τη συνεδρίαση μικτά, με μέγιστο αριθμό τις τέσσερις συνεδριάσεις το μήνα.

Η μικτή δαπάνη του νέου Δ.Σ. δεν ξεπερνά μηνιαίως μικτά τα 7.200 €, ενώ το ποσό για το σύνολο των μελών του απερχόμενου Δ.Σ. ήταν 34.329,24 €».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.