Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Συμπολιτεία προς Μαυρομάτη: «Εντείνετε τις προσπάθειες για το φυσικό αέριο σε Ν.Μηχανιώνα και Επανομή»

Την ένταση των προσπαθειών και των μεθοδευμένων κινήσεων της δημοτικής αρχής του δήμου Θερμαϊκού, προκειμένου να έρθει όσο νωρίτερα γίνεται το φυσικό αέριο στην Επανομή και τη Νέα Μηχανιώνα, ζήτησε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος, κατά τη χτεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, είχε ενημερώσει το σώμα ότι σε συνάντηση που είχε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρίας Διαχείρισης Αερίου Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας (ΕΔΑ ΘΕΣΣ), Λεωνίδα Μπακούρα, αυτός τον ενημέρωσε ότι πρόκειται σύντομα να έρθει στην περιοχή ειδικό κλιμάκιο, ώστε να πραγματοποιηθεί σύσκεψη για το θέμα της επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου. «Θα κλείσουμε μία συνάντηση και θα ανακοινώσουμε τα επόμενα βήματα που θα κάνουμε», είπε ο δήμαρχος κ. Μαυρομάτης. Ανακοινώνοντας παράλληλα ότι σύντομα, 18 κτήρια (σχολικά και δημοτικά) σε Περαία και Ν.Επιβάτες, όπου ήδη υπάρχει το δίκτυο, θα συνδεθούν με αυτό, προκειμένου να έχουν φυσικό αέριο, ενώ το κόστος αυτών των συνδέσεων θα ανέλθει στα 100.000 ευρώ περίπου.
«Καλές είναι οι συναντήσεις και οι συσκέψεις, όμως δεν αρκούν, καθώς πρέπει να επισπευσθούν οι διαδικασίες, ώστε το φυσικό αέριο να επεκταθεί όσο γίνεται γρηγορότερα σε όλες τις περιοχές του δήμου Θερμαϊκού», είπε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας». Και επανέλαβε την πρόταση που κατ΄ επανάληψη διατύπωσε στο δημοτικό συμβούλιο: να οργανωθούν από το Δήμο δύο ενημερωτικές συγκεντρώσεις των κατοίκων σε Επανομή και Νέα Μηχανιώνα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, όπου θα ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου και θα υπάρξει παρότρυνση προς τους κατοίκους να αρχίσουν από τώρα την υποβολή των αιτήσεων σύνδεσης.
Από τη συγκέντρωση που είχε οργανώσει ο δήμος Θέρμης στον Τρίλοφο
για το φυσικό αέριο, στις αρχές του περασμένου Ιουλίου
Όπως εξήγησε ο Σπ. Κουζινόπουλος, σε συγκέντρωση κατοίκων του Τριλόφου και του Πλαγιαρίου, που είχε πραγματοποιηθεί στις αρχές του περασμένου Ιουλίου στο Γυμνάσιο του Τριλόφου, και την παρακολούθησε και ο ίδιος, εκεί ο κ. Μπακούρας είχε ανακοινώσει ότι το φυσικό αέριο θα φτάσει σε Μηχανιώνα και Επανομή τον Μάρτιο του 2018, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί και από τον αριθμό των αιτήσεων σύνδεσης που θα έχουν υποβληθεί.
«Επομένως, πρέπει να βιαστούμε, να ενημερώσουμε τους κατοίκους αυτών των δύο περιοχών και να αρχίσουν την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων», κατέληξε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας». Λέγοντας μάλιστα ότι από την ώρα που θα έρθει το φυσικό αέριο στα σπίτια τους, οι δημότες θα ευγνωμονούν το Δήμο, καθώς πλέον θα πληρώνουν 40% λιγότερο απ’ ότι το πετρέλαιο, για να ζεσταθούν.

Με την τοποθέτηση αυτή, έδειξε να συμφωνεί ο δήμαρχος Θερμαϊκού, λέγοντας στο τέλος ότι θα προγραμματιστούν να γίνουν το συντομότερο δυνατόν αυτές οι ενημερωτικές συγκεντρώσεις κατοίκων, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Εταιρίας Φυσικού Αερίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.