Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Διαμαρτυρίες γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Επανομής

Μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου Επανομής σε παλιότερη εκδήλωσή τους
Δεν πρόλαβε καλά-καλά να αρχίσει η νέα σχολική χρονιά και ήδη άρχισαν οι έντονες διαμαρτυρίες για τη στάση της δημοτικής αρχής στο θέμα του ευπρεπισμού των σχολικών χώρων και της ασφαλούς χρήσης τους από τους μαθητές, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της διοίκησης του Δήμου.

Ήδη, όπως ανακοίνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του 1ου δημοτικού σχολείου Επανομής, ετοιμάζονται κινητοποιήσεις από τους γονείς των μαθητών, για την απερίγραπτη κατάσταση που επικρατεί στην αυλή του σχολείου.
Σε επιστολή που εδώ και τρεις ακριβώς μήνες και συγκεκριμένα από τις 14 Ιουνίου 2017 είχε αποστείλει ο σύλλογος προς τον δήμαρχο κ. Μαυρομάτη και την αρμόδια αντιδήμαρχο Παιδείας, περιέγραφε τον κίνδυνο που διατρέχουν καθημερινά οι μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου Επανομής.
Όπως κατήγγειλε: «Το πρόβλημα χρονίζει, οι τραυματισμοί των μαθητών πάνω στο ανώμαλο έδαφος, τις λακκούβες και τα χαλίκια είναι καθημερινοί και σοβαροί. Πρόσφατα, ένας μαθητής του Σχολείου, σκοντάφτοντας σε μία λακκούβα και πέφτοντας πάνω στα χαλίκια, τραυματίσθηκε σοβαρά, χάνοντας τα σιδεράκια του, σπάζοντας τα πρόσθετα δόντια του και καταλήγοντας με αιμορραγούντα ούλα και πρησμένα χείλη».
 ΚΙ όμως, παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες και τα διαβήματα, η δημοτική αρχή δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον, γεγονός που κρατάει σε αναστάτωση τους γονείς οι οποίοι, όπως αναφέρουν, είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε κατάληψη του σχολείου.
«Απαιτούμε το αυτονόητο: μια αυλή όπου τα παιδιά μας να μπορούν να τρέχουν και να παίζουν με ασφάλεια, χωρίς να απειλείται η σωματική τους ακεραιότητα», τονίζουν οι γονείς που όπως λένε, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για τα καθημερινά ατυχήματα και τους σοβαρούς τραυματισμούς των παιδιών τους, που οφείλονται στην ακαταλληλότητα της αυλής.
Αναλυτικά, το υπόμνημα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου δημοτικού σχολείου Επανομής, έχει ως εξής:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.