Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Ένας χρόνος από την απώλεια της Σταυρούλας και του Δημοσθένη

Απόψε τα μεσάνυχτα της 6ης προς 7η Σεπτεμβρίου, συμπληρώνεται ένας ακριβώς χρόνος από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν πολλές περιοχές του δήμου Θερμαϊκού. Και οι θύμησες όλων μας, πάνε στα δύο θύματα εκείνης της φοβερής καταιγίδας, την 53χρονη Σταυρούλα Πιπερά από τη Νέα Μηχανιώνα και τον 55χρονο Δημοσθένη Μπαλιατσάκη από την Αγία Τριάδα, που χάθηκαν άδικα, πληρώνοντας με τη ζωή τους τη μανία της φύσης, τη γραφειοκρατία, αλλά και την απρονοησία των κάθε λογής «αρμοδίων».

Ας είναι αιώνια η μνήμη τους, ας απαλύνει ο χρόνος τον αβάσταχτο πόνο των αγαπημένων τους προσώπων για την απώλεια, κι ας γίνει επιτέλους το πάθημα-μάθημα. Καθώς, όπως ξαναγράψαμε αρκετές φορές και γι’ αυτή, αλλά και για άλλες καταστροφές, όταν η φύση βιάζεται και κακοποιείται, κάποια στιγμή θα εκδικηθεί. Κι αυτό συνέβη ακριβώς στην περιοχή μας, με τα μπαζωμένα ρέματα.
Με τη συμπλήρωση ενός έτους από τη θλιβερή επέτειο, αποτίουμε έτσι φόρο τιμής στη μνήμη των δύο συνδημοτών μας, που έφυγαν με τραγικό τρόπο εξαιτίας των καταστροφικών πλημμυρών οι οποίες εκείνο το μοιραίο βράδυ, έπληξαν τις ανατολικές ακτές του Θερμαϊκού, προκαλώντας όπως είναι γνωστό, εκτός από τα δύο ανθρώπινα θύματα και τεράστιες καταστροφές σε υποδομές, οικίες, κτήρια, την αστική και την αγροτική οδοποιία. Ζημιές που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου Θερμαϊκού, ξεπέρασαν τα 20 εκατ. ευρώ.
Περισσότερα για την επέτειο: http://farosthermaikou.blogspot.gr/2017/09/blog-post_62.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.