Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Απίστευτα πράγματα στην Τουριστική Επιχείρηση Θερμαϊκού


Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΘ εκλέχθηκε ο κ.Γ.Καριώτης
Απίστευτα πράγματα, συνέβησαν κατά την έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Τουριστικής Επιχείρησης Θερμαϊκού (ΤΕΘ), που συγκλήθηκε την Τετάρτη, μετά την παραίτηση που υπέβαλε ο μέχρι τώρα διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΘ κ. Πέτρος Φωτίου.

Μία ευκαιριακή πλειοψηφία που διαμορφώθηκε στο διοικητικό συμβούλιο, προχώρησε όχι μόνο στην εκλογή διευθύνοντος συμβούλου, που αυτή πρότεινε, αλλά και στην πραξικοπηματική αντικατάσταση (!) της προέδρου του δ.σ. Ευαγγελίας Φαρίνη, μετά την υποβολή πρότασης μομφής εναντίον της.
Η εξέλιξη αυτή, θεωρείται κατ΄ αρχήν ως ήττα του δημάρχου Θερμαϊκού Γιάννη Αλεξανδρή, πολύ περισσότερο που ήταν δικής του επιλογής και αποτέλεσμα ενδοπαραταξιακών συμβιβασμών, τα άτομα που είχαν συμπεριληφθεί στο Δ.Σ. της ΤΕΘ Α.Ε.
Επίσης, αποτελεί σοβαρό πλήγμα και κατά της κ.Φαρίνη, που φαίνεται ότι το διάστημα αυτό, και εξ αιτίας ίσως της υπονόμευσης που δεχόταν, δεν μπόρεσε να κατευθύνει δημιουργικά το διοικητικό συμβούλιο, αποτρέποντας τη δημιουργία «ομάδας» στους κόλπους του. Στη δημιουργία διαλυτικών τάσεων μέσα στο Δ.Σ. της ΤΕΘ, συνέβαλε τα μέγιστα και το γεγονός ότι αυτό δεν συνεδρίασε καθ΄όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, κάτι για το οποίο της ασκήθηκε έντονη κριτική, αλλά και η ίδια αναγνώρισε ότι ήταν λάθος της, ζητώντας συγνώμη από το δημοτικό συμβούλιο.
Τα σημερινά γεγονότα στην Τουριστική Επιχείρηση Θερμαϊκού, πιστεύουμε ότι δημιουργούν τεράστιο νομικό αλλά και πολιτικό πρόβλημα, που μοιραία θα οδηγήσει στην αδρανοποίηση και ακρωτηριασμό της ΤΕΘ στους υπόλοιπους 18 μήνες που απομένουν μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Όπως είναι γνωστό, ο πρόεδρος της ΤΕΘ, σύμφωνα και με το καταστατικό της, τοποθετείται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ενώ το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης δεν έχει την παραμικρή αρμοδιότητα περί αυτού.
Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, κατέλαβε ο κ. Γιώργος Καριώτης, που αυτοπροτάθηκε και πήρε 6 ψήφους, ενώ ο κ. Βασίλης Γωνιωτάκης, που προτάθηκε από τη διοίκηση του δήμου, έλαβε 4 ψήφους.

1 σχόλιο:

  1. Χάϊδευε ο Αλεξανδρής τον Στεφανίδη, (μην χάση η πόλη το βελόνι) κι έβαλε τον "κολλητό" του Ζαβέρκο αντιπρόεδρο στην τουριστική και να τα αποτελέσματα.
    Να το θιμάστε ότι ο Στεφανίδης όπως διάλυσε το δήμο Μηχανιώνας, έτσι θα διαλύσει και το Θερμαϊκό. Είναι τυχαίο ότι στη Μηχανιώνα από τους συμβούλους που είχε, του έφιγαν όλοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.