Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Για κάποιους παράγοντες που σιωπούν αιδημόνως


Πέρασαν τρεις ολόκληρες ημέρες από τη σοβαρή καταγγελία που διατύπωσε ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Λαζαρίδης, ότι οι συγκεκριμένοι παράγοντες του δήμου Θερμαϊκού που αντέδρασαν σε απευθείας ανάθεση για την προετοιμασία του φακέλου επενδυτικής αξιοποίησης 5 ακινήτων του δήμου Θερμαϊκού, «διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους διότι επιθυμούσαν την ανάθεση αυτή να την πάρει άλλος!». Κι όμως αυτοί οι λαλίστατοι κατά τα άλλα παράγοντες, αντί να απαντήσουν αμέσως στην καταγγελία, σιωπούν  αιδημόνως.

Υπενθυμίζουμε ότι εξ αιτίας της βαρύγδουπης καταγγελίας την οποία είχαν διατυπώσει οι παράγοντες αυτοί, περί «ύποπτης ανάθεσης»,  προκλήθηκε ένα απίστευτο αλαλούμ στο δήμο Θερμαϊκού, που οδήγησε στις παραιτήσεις του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, του αντιδημάρχου κ.Λαζαρίδη και του δημοτικού συμβούλου Η.Ντόκα. Επίσης, δημιουργήθηκε ρήγμα στην παράταξη της πλειοψηφίας του δήμου και άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου για τα όσα επακολούθησαν με την εξελίξεις στην ΤΕΘ κ.α.
Επειδή λοιπόν αυτά τα θέματα είναι πολύ σοβαρά, ιδιαίτερα όταν αφορούν τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος, και δεν μπορεί να παίζει κανείς με αυτά, ούτε να τα αντιμετωπίζει με ελαφρότητα, θα πρέπει αμέσως να υπάρξει ένα ξεκαθάρισμα:
-Οι παράγοντες που εκστόμισαν τα περί «ύποπτων αναθέσεων» εάν διαθέτουν στοιχεία, να τα προσκομίσουν στην Εισαγγελία, προκειμένου να υπάρξει δικαστική διερεύνησή τους, και ταυτόχρονα να τα καταθέσουν τα στοιχεία αυτά και στο δημοτικό συμβούλιο.
-Εάν δεν διαθέτουν στοιχεία και πέταξαν «εν θερμώ» τα περί «ύποπτων αναθέσεων», οφείλουν να μας το πουν, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ζητήσουν δημόσια συγνώμη από τους δημότες για την αναστάτωση που προκάλεσαν στο δήμο Θερμαϊκού.
-Ασχέτως δε του τι ισχύει στη μία ή την άλλη περίπτωση, να δώσουν άμεση απάντηση στον υπαινιγμό Λαζαρίδη ότι προκάλεσαν όλο εκείνο τον καυγά, «διότι επιθυμούσαν την ανάθεση αυτή να την πάρει άλλος».
Τα θέματα αυτά πρέπει να ξεκαθαριστούν άμεσα και να δοθούν οι πρέπουσες απαντήσεις, αφενός για να μην μένουν σκιές και αφετέρου για να μην οδηγηθούμε προς τις επόμενες δημοτικές εκλογές, μετά από 16 μήνες, μέσα σε ένα κλίμα σκανδαλολογίας, κιτρινισμού και αλληλομαχαιρωμάτων.

3 σχόλια:

  1. κε Κουζινόπουλε
    Αν μου επιτίθεστε γιατί υπάρχει οικονομική εκκρεμότητα (απ' ότι λέτε) μεταξύ μας, τότε ελάτε να το λύσουμε το θέμα και σταματήστε τις άδικη, άκομψη και κακόπιστη κριτική. Αν όμως σας ενδιαφέρει η ουσία του θέματος, τότε θα ήθελα να κάνετε μια ερώτηση στον κο Τσακμάκα, ο οποίος έκρυψε (έσβησε) το σχόλιό μου στο κείμενο που ανάρτησε στο facebook και αφορούσε το συγκεκριμένο άρθρο, το οποίο όπως λέει ‎το προσυπογράφει και το οποίο "τραβάει τις μάσκες από κάποιους υποτιθέμενους "εραστές" της ανάπτυξης του δήμου μας.....". Ο κος Τσακμάκας δυστυχώς θυσιάζει την αλήθεια στον βωμό των δήθεν πολιτικών του συμφερόντων. Λυπάμαι για τον κο Τσακμάκα γιατί πιστεύω δεν διαθέτει την απαραίτητη γενναιότητα και ψυχική δύναμη για να λέει και να βλέπει τα πράγματα όπως έχουν. Διαφορετικά θα έπρεπε να διαψεύσει τον κο Λαζαρίδη για όλα αυτά που λέει και δεν λέει.
    κε Κουζινόπουλε
    Νομίζετε ειλικρινά ότι αποφεύγω να απαντήσω, στον κο Λαζαρίδη; Αν εσείς θεωρείτε πειστικά τα επιχειρήματα που παρέθεσε ο κος Λαζαρίδης, τότε και εσείς εθελοτυφλείτε. Η στάση του και η παραίτησή του δεν απαντά στην μομφή που του έκανα. Και φυσικά είχα κάθε δικαίωμα να κάνω την οποιαδήποτε μομφή, εφ' όσον μου φαινόταν ύποπτη. Ο ρόλος μου ως δημοτικός σύμβουλος είναι να υπερασπίζομαι τα συμφέροντα των δημοτών και όχι το προσωπικό μου. Δυστυχώς απάντηση ακόμα δεν πήρα. Αν' αυτού ο κος Λαζαρίδης γράφει στα διάφορα site και blogs με αποπροσανατολιστικό τρόπο για να δικαιολογήσει τα μέχρι στιγμής . . . αδικαιολόγητα. Διαφώνησα με την απ’ ευθείας ανάθεση, χωρίς να γνωρίζω ποιος ήταν ο εισηγητής του θέματος και ο κος Λαζαρίδης μου επιτέθηκε βρίζοντάς με, αντί να μου δώσει εξηγήσεις. Συνεχίζει να μου επιτίθεται σε προσωπικό επίπεδο - αναιτιολόγητα, παρ’ όλα που εγώ δήλωσα σε συνέντευξή μου ότι δεν έχω τίποτε το προσωπικό εναντίον κανενός. Αν θεωρείτε ότι η συμπεριφορά αυτή του κου Λαζαρίδη είναι αντρίκια, αγνή και αληθινή και όχι ύποπτη τότε . . .
    κε Κουζινόπουλε
    Έχω μάθει στη ζωή μου να σιωπώ και να περιμένω. Μέχρι τότε απλά περιφρονώ την εμπάθεια . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορεί στη ζωή κάποια πράγματα να μην μας φαίνονται σωστά, να μην βρίσκονται στη σφαίρα της δικής μας θεώρησης πραγμάτων. Όμως έτσι στα βιαστικά, χωρίς στοιχεία, χωρίς αποδείξεις δεν μπορούμε να σπιλώνουμε ανθρώπους, ούτε να ρίχνουμε λάσπη στον ανεμιστήρα. Αλίμονο, τότε η ζωή θα είχε μετατραπεί σε ζούγκλα και σε τίποτα δεν θα διαφέραμε από τα θηρία που αλληλοσπαράσσονται. Καθαρά πράγματα. Γιαυτό και ζητήσαμε να ξεκαθαριστεί το θέμα με τις καταγγελίες περί "υπόπτων αναθέσεων".
    Με τον "Φάρο του Θερμαϊκού" προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα βήμα γόνιμου διαλόγου και καλόπιστης κριτικής, ώστε να γίνουν - όσο εφικτό μπορεί να είναι αυτό στη σημερινή συγκυρία- δύο βήματα μπροστά στην προώθηση των προβλημάτων του τόπου. Γιαυτό και ακολουθούμε πάντα κριτική στάση απέναντι στα προβλήματα αλλά και τις πολιτικές που ακολουθούνται από τους παράγοντες του δήμου Θερμαϊκού. Δεν μας ενδιαφέρουν τα πρόσωπα, δεν έχουμε προσωπικά με κανέναν, καθώς η κριτική μας είναι πάντα πολιτική και με πολιτικά επιχειρήματα αντιμετωπίζουμε τους πάντες. Στο πλαίσιο αυτό, επικρίναμε σκληρά στο παρελθόν για λάθη και παραλήψεις ανθρώπους σαν τον Γιάννη Μαυρομάτη, όπως βρήκαμε το θάρρος να παραδεχτούμε ότι αδικήθηκε σε κάποια άλλα θέματα, όπως αυτό της ηθικής του ακεραιότητας, γιαυτό και επικρίναμε σφοδρά τη διοίκηση για την παράσταση που δήλωσε εναντίον του στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Σταθήκαμε δίπλα στη διοίκηση του δήμου, ζητώντας να βοηθηθεί από όλες τις παρατάξεις σε αυτή την εποχή της βαθιάς κρίσης, όπως ήμασταν οι μόνοι που σπεύσαμε να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου, στο τρίμηνο επάνω, για τη λαθεμένη πορεία που από τότε είχε αρχίσει να ακολουθεί και τη λογική των συμβιβασμών για λόγους ενδοπαραταξιακών συσχετισμών. Όπως επίσης κριτικάρουμε κάθε άστοχο χειρισμό τόσο της διοίκησης όσο και της αντιπολίτευσης.
    Δεν είμαστε δεμένοι με κανέναν, δεν είμαστε εξαρτημένοι από κανέναν, δεν τρέφουμε κανενός είδους εμπάθεια εναντίον κανενός, δεν αποβλέπουμε σε τίποτα, ούτε και έχουμε τις οποιεσδήποτε κρυφές ή φανερές επιδιώξεις για τις επόμενες εκλογές. Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές αποφασίσαμε να βοηθήσουμε έναν άνθρωπο για του οποίου την εντιμότητα, την αξιοπρέπεια και την ειλικρίνεια βάζουμε και τα δύο μας χέρια στη φωτιά. Πήραμε το μάθημά μας, δεν μας ενδιαφέρει πλέον αυτό το... "σπορ" της ενασχόλησης με το δήμο.
    Α, και κάτι ακόμη για να σταματήσει επιτέλους και η καραμέλα την οποία κάποιοι πιπιλίζουν. Την περασμένη άνοιξη, κάτω από φορτικές πιέσεις που δεχθήκαμε, είπαμε να βοηθήσουμε κάποιους να εκδώσουν μία εφημερίδα. Αφιερώσαμε άπειρες ώρες για την προετοιμασία της, εργαστήκαμε σκληρά για να παρουσιάσουμε ένα έντυπο επιπέδου. Ποιό ήταν το αποτέλεσμα; Οι εκδότες, όχι μόνο μας συμπεριφέρθηκαν προσβλητικά, αλλά στο τέλος μας ενέπαιξαν κιόλας, αφήνοντάς μας απλήρωτους. Είναι αλήθεια ότι μας κόστισε πολύ αυτή η συμπεριφορά. Μάλιστα κάποιοι φίλοι μας παρότρυναν να διεκδικήσουμε δικαστικά τα οφειλόμενα. Δεν θελήσαμε να δώσουμε έκταση στο θέμα. Ούτε και μας επηρέασε η προσβλητική συμπεριφορά των νεόκοπων εκδοτών στην κριτική μας εναντίον τους, καθώς στη μακρά μας δημοσιογραφική διαδρομή, μάθαμε να μην μπλέκουμε τα προσωπικά με το λειτούργημά μας. Και όσον αφορά την αμοιβή την οποία επρόκειτο να πάρουμε, μετά τον πολύμηνο εμπαιγμό που υποστήκαμε, δηλώσαμε ότι τη χαρίζουμε "υπέρ αναξιοπαθούντων δημοτικών συμβούλων".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τσακμάκας Γιάννης Πρόεδρος ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.9 Νοεμβρίου 2012 στις 11:22 π.μ.

    Προσπαθώ να καταλάβω ,τι θέση έχω εγώ στον συγκεκριμένο διάλογο .Επειδή υποψιάζομαι ότι ο κ.Στεφανιδης για μια ακόμη φορά ,βρήκε ευκαιρία να με υβρίσει ,θα ήθελα να πω πως αποτελεί τίτλο τιμής για μένα να με υβρίζουν άνθρωποι σαν και αυτόν….Πολιτικά συμφέροντα υπηρετούν οι media –ρχες που πραγματοποιούν ανίερες συγκεντρώσεις –δείπνους ,αυτοί που χαρακτηρίζουν «μπαχαλάκηδες» τους ανθρώπους που πλήττονται από τα οικονομικά μέτρα ,αυτοί που θέλουν τους Δήμους Α.Ε. , αυτοί που θέλουν να διαλύσουν την ΤΕΘ εις βάρος του δήμου και των δημοτών ,για να στηρίξουν πολιτικούς φίλους και αυτοί που θέλουν να συνδιοικήσουν τον δήμο ,δηλαδή να γίνουν χαλίφης στην θέση του χαλίφη .Τέλος ,ψυχικό σθένος και γενναιότητα έχουν όσοι μένουν ,δουλεύουν και αγωνίζονται , με τεράστιο προσωπικό κόστος στην χειρότερη συγκυρία για την τοπική αυτοδιοίκηση ,και όχι αυτοί που όταν βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης , είναι άφαντοι και αφού πηδήξουν από το καράβι για να σωθούν ,επειδή δεν «το αντέχουν» , παθαίνουν αμνησία , ρίχνουν λάσπη προς πάσα κατεύθυνση μέσω μιας ακατάσχετης αρθρογραφίας και γλύφουν εκεί που έφτυναν.


    Υ.Γ. Αν ο κ. Στεφανίδης , ασχολούνταν με τον Δήμο ,όταν ήταν πρόεδρος του Δ.Σ. ,όσο και σήμερα , μόνο για να γράφει άρθρα ,αντιπολιτευόμενος τον εαυτό του , τότε θα είχε προσθέσει και αυτός κάτι για την καλύτερη λειτουργία του δήμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.