Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Κούλουμα 2016 από το Δήμο Θεσσαλονίκης

Πατροπαράδοτα έθιμα, θα αναβιώσουν, μαζί με παραδοσιακή μουσική και χορό αλλά και προσφορά εδεσμάτων και χαρταετών, στις εκδηλώσεις που οργανώνονται την Καθαρά Δευτέρα, στις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Θεσσαλονίκης και στη Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, καιρού επιτρέποντος, διαμορφώνεται ως εξής:

Στον Κεδρινό Λόφο
Η 3η Δημοτική Κοινότητα διοργανώνει εκδήλωση με την αναβίωση πατροπαράδοτων εθίμων και τη συμμετοχή του μουσικού συγκροτήματος «Τα Χάλκινα της Γουμένισσας» στον Κέδρινο Λόφο (Σέϊχ Σου - πλατεία Π. Τσιάτρα), από τις 11.00 έως τις 15.00. Θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα και χαρταετοί, ενώ θα συμμετάσχουν τα χορευτικά συγκροτήματα του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου «Οι Φίλοι της Παράδοσης» της 3ης  Δημοτικής Κοινότητας.
Σε περίπτωση κακοκαιρίας, η εκδήλωση δεν θα πραγματοποιηθεί, ενώ θα γίνει διανομή παραδοσιακών εδεσμάτων στο χώρο της 3ης Δημοτικής Κοινότητας (Θεοφίλου 25, Άνω Πόλη). 

Στην Τούμπα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια
Η 4η Δημοτική  Κοινότητα διοργανώνει εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς από τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Μ. Ασία, την Κρήτη και τον Πόντο, με τίτλο «Κούλουμα 2016», στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας (Γρ. Λαμπράκη και Παπαηλιάκη), από τις 10.30, στη διάρκεια της οποίας θα προσφερθούν νηστίσιμα εδέσματα. 

Στο Άλσος της Νέας Ελβετίας
 Η 5η Δημοτική Κοινότητα διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Ελάτε όλοι να γίνουμε μια παρέα» στο άλσος της Νέας Ελβετίας, από τις 11.00, με τη συμμετοχή των «Χάλκινων της Γουμένισσας» και το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαριλάου. Θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα, ενώ τα παιδιά θα πάρουν μέρος σε δραστηριότητες με αποκριάτικες ζωγραφιές και σχέδια, με τους διασκεδαστές «FacePainter».

Στην Τριανδρία τα «Κούλουμα 2016»
Με παραδοσιακά εδέσματα και μουσική θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με τίτλο «Κούλουμα 2016», που διοργανώνει η Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας, στο πάρκο Μέσα Γειτονιάς Κύπρου, από τις 11.00, όπου και θα μοιραστούν στα παιδιά χαρταετοί. Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του παλαιού 1ου Δημοτικού Σχολείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.