Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Μήνυμα ανθρωπιάς, αγάπης και αλληλεγγύης από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, ο οποίος από την Έδεσσα όπου βρέθηκε για να τελέσει τα εγκαίνια της Κοινωνικής Δομής της Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, τόνισε, αναφερόμενος στους πρόσφυγες ότι η Ελλάδα κέρδισε το στοίχημα, καθώς μπορεί να πουν ότι είναι φτωχή, αλλά όχι απάνθρωπη, υπονοώντας τη στάση άλλων Ευρωπαϊκών κρατών.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφέρθηκε στο φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται καθημερινά από την Αρχιεπισκοπή και τις τοπικές Εκκλησίες και στην αξία του εθελοντισμού. Ενώ δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά και στο προσφυγικό ζήτημα, με την επισήμανση ότι «οι πρόσφυγες που ήρθαν και είναι εδώ δεν θα φύγουν εύκολα, και εμείς τους αγαπάμε και τους φροντίζουμε, αλλά είναι μεγάλο το βάρος. Δεν θα μπορέσει η πατρίδα μας να το αντέξει».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «εκείνοι που υποσχέθηκαν πολλά, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι αυτοί που τους έβγαλαν από τα σπίτια τους. Δεν έφυγαν οι πρόσφυγες μόνοι τους. Τους βομβαρδίσαμε εμείς οι πολιτισμένοι, γιατί έχουν καλύτερο οικόπεδο από μας. Τους πιέσαμε, γιατί περιμένουμε να ανακαλύψουμε πολλά στα εσωτερικά της γης. Τους καταδιώξαμε, διότι τα εδάφη τους έχουν αξία. Και έφυγαν και έρχονται να βρούνε την τύχη τους. Και όσοι τους καταδικάσαμε και τους τιμωρήσαμε τους κλείνουμε τις πόρτες. Τους αφήνουμε απ' έξω. Έρχεται, όμως, η Ιστορία να δείξει ποιοι έχουν ανθρωπιά και ποιοι απανθρωπιά. Η Ελλάδα κέρδισε το στοίχημα. Μπορεί να της πουν ότι είναι φτωχή, αλλά όχι απάνθρωπη. Αγαπάει και προσφέρει και έτσι θα συνεχίσουμε και έτσι θα προχωρήσουμε», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.