Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Αποστολή εθελοντών της «Συμπολιτείας» στην Ειδομένη

Πολυμελής αποστολή της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», με τον επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Σπύρο Κουζινόπουλο, βρέθηκε όλη τη μέρα της Πέμπτης στην Ειδομένη, για να βοηθήσει στο έργο της συσκευασίας και διανομής φαγητού προς τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, που οργανώνεται καθημερινά από τον κοινωνικό χώρο ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ.

Για περισσότερες από έξι ώρες τα μέλη της «Συμπολιτείας» έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στον τιτάνιο αγώνα που διεξάγουν δεκάδες εθελοντές κάτω από αντίξοες συνθήκες, μέσα στη λάσπη, καθώς η περιοχή του πρόχειρου καταυλισμού παραμένει βούρκος, προκειμένου οι κατατρεγμένοι πρόσφυγες να βρουν ένα πιάτο ζεστό φαγητό.
Στα δύο κοντέϊνερς της ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ, που έχουν διασκευαστεί σε μαγειρείο και συσκευαστήριο, παρασκευάσθηκαν, πακεταρίστηκαν και διανεμήθηκαν στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, οι οποίοι είχαν σχηματίσει εκεί μία ουρά ενός και πλέον χιλιομέτρου, περισσότερες από 3.500 μερίδες φαγητού, μαζί με ψωμί, βρασμένα αυγά και φρούτα (μήλα, μπανάνες ή ακτινίδια).
Ακόμη, οι εθελοντές βοήθησαν στη διανομή συσκευασμένων σάντουϊτς, που είχε μεταφέρει αυτοκίνητο του Δήμου Θεσσαλονίκης, με τη συνοδεία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Αβραμόπουλου και της δημοτικής συμβούλου Ελεάνας Ιωαννίδου.
Τα μέλη της «Συμπολιτείας» αποχώρησαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης από τον καταυλισμό της Ειδομένης με την υπόσχεση ότι θα επανέλθουν τις επόμενες ημέρες με ακόμη πολυπληθέστερη αποστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.