Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Συνεχίζει το ταξίδι το ντοκιμαντέρ «Εγώ... το πρόβλημα»

Το ντοκιμαντέρ του Αλέξανδρου Μάρκου «Εγώ... το πρόβλημα» (I... the problem) συνεχίζει το κινηματογραφικό του ταξίδι ανά την Ελλάδα στο πλαίσιο των περιφερειακών προβολών του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα το ντοκιμαντέρ θα παιχτεί:

·         Στις 07 Απριλίου στην Ξάνθη, στον χώρο του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου από την Κινηματογραφική Λέσχη Ξάνθης.
·         Στις  5, 11, 12 και 19 Απριλίου στην Πρέβεζα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας από την τοπική Κινηματογραφική Λέσχη.
·         Στις 13 Μαΐου στη Μυτιλήνη στο Θέατρο των Αστέγων.

Περίληψη
Λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, τουλάχιστον 500 παιδιά των φαναριών, στην πλειονότητα τους Ρομά αλβανικής καταγωγής, μετά από εκτεταμένες επιχειρήσεις της αστυνομίας βρέθηκαν στο Ίδρυμα Αγία Βαρβάρα στην Αθήνα. Πολύ σύντομα όμως τα ίχνη τους χάθηκαν. Ο Νίκος και ο Τόνι , οι δυο από τους τρείς «ήρωες» του ντοκιμαντέρ, ήταν μεταξύ αυτών των παιδιών. Ο Άλεξ ,ο τρίτος πρωταγωνιστής είχε έρθει με τα πόδια από την Αλβανία σε ηλικία μόλις εννέα ετών και για χρόνια φιλοξενούνταν σε διάφορα ιδρύματα. Η ταινία συναντά σήμερα τα τρία αυτά παιδιά που ανοίγουν τις ψυχές τους και διηγούνται τις δυσκολίες που έζησαν αλλά και τα προβλήματα που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σήμερα στην Ελλάδα.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Συντελεστές
Αλέξανδρος Μάρκου: Σενάριο, παραγωγή και δημοσιογραφική επιμέλεια
Ευθύμης Σημαδόπουλος: Διευθυντής φωτογραφίας και κάμερα
Περικλής Κλιγκόπουλος: Μοντάζ
Lyrical Punishment: Μουσική
Γιώργος Οικονόμου: Επιμέλεια έντυπου υλικού

Ακολουθήστε το I The Problem στο Facebook και στο Instagram

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.