Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Να μειώσει τα δημοτικά τέλη ο Δήμος Θερμαϊκού λόγω κορωνοϊού

του Σπύρου Κουζινόπουλου
Ένα μέτρο ανακούφισης των συνδημοτών μας στο Δήμο Θερμαϊκού, θα πρέπει να είναι η μείωση "εδώ και τώρα" των δημοτικών τελών, τα οποία ακόμη και σήμερα, παρά το τσουνάμι των επιπτώσεων στην υγεία και την οικονομία λόγω κορωνοϊού, εξακολουθούν να είναι τα ακριβότερα σε όλη την Ελλάδα. Ήδη αρκετοί άλλοι Δήμοι προχωρούν σε γενναία μέτρα ανακούφισης των συμπολιτών τους αυτές τις δύσκολες ώρες. Ας το τολμήσει και η δημοτική αρχή του Θερμαϊκού.

Ήδη, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε σειρά μέτρων οικονομικής ελάφρυνσης  για τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους με απαλλαγή των δημοτικών τελών, παράταση καταβολής των δόσεων για τα τέλη, απαλλαγή καταβολής ενοικίου σε όσα δημοτικά ακίνητα στεγάζονται επιχειρήσεις που σταμάτησαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους , απαλλαγή καταβολής τροφείων για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς κ.α.
Όπως είναι γνωστό, μετά την υγειονομική και οικονομική κρίση που ξέσπασε στη χώρα αλλά και το δήμο μας, εκατοντάδες συνδημότες μας, κυρίως στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος έκλεισαν αναγκαστικά τα καταστήματά τους και χιλιάδες εργαζόμενοι σ' αυτά έμειναν χωρίς δουλειά, χωρίς το ελάχιστο ίσως εισόδημα με συνέπεια να αντιμετωπίζουν το φάσμα της πείνας. Ενώ με τον υποχρεωτικό εγκλεισμό όλων των πολιτών στα σπίτια τους, για να αποτραπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, αναγκαστικά μένουν χωρίς κανένα εισόδημα και δίχως διόλου οικονομικούς πόρους και όλοι οι υπόλοιποι συμπολίτες μας, αυτοαπασχολούμενοι, εργάτες, υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες κλπ.
Όλος αυτός ο κόσμος θα πρέπει λοιπόν να αντιμετωπίσει, εκτός από τον εφιάλτη της διατροφής της οικογένειάς του και τον πονοκέφαλο της εξόφλησης των δυσβάστακτων πλέον λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και τα δημοτικά τέλη, τα οποία στο δήμο Θερμαϊκού, όπως προαναφέραμε, είναι τα ακριβότερα σε όλη την Ελλάδα. Γιαυτό λοιπόν και η δημοτική αρχή του κ. Τσαμασλή θα πρέπει να προχωρήσει στη γενναία μείωση των δημοτικών τελών, που θα αποτελεί μία πράξη ευθύνης στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουν οι συμπολίτες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.