Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

Τα πυροτεχνήματα της δημοτικής αρχής Θερμαϊκού για το κάμπινγκ

Γ ια "τουριστικό χωριό" μιλούσε το ΤΑΙΠΕΔ και το 2014 αλλά και σήμερα
 Μας έχει συνηθίσει ο δήμαρχος Θερμαϊκού να πετάει κάθε τόσο... πυροτεχνήματα για το θέμα του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, προκειμένου να δικαιολογήσει τη διαφορετική θέση που κάθε φορά παίρνει. Έτσι, στην προχτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί, πέραν του καινοφανούς ότι "κι εγώ είμαι πολέμιος της τσιμεντοποίησης", ένα σαθρό επιχείρημα προκειμένου να "εξηγήσει" το γιατί άλλα έλεγε ως αντιπεριφερειάρχης το έτος 2014 και άλλα- τα ακριβώς αντίθετα- λέει σήμερα, σωτήριο έτος 2022.

Από την προκήρυξη του ΤΑΙΠΕΔ το 2014
Τι είπε λοιπόν στους εμβρόντητους δημοτικούς συμβούλους ο κ. Γ. Τσαμασλής; Ότι το μεν 2014 είχε ταχθεί κατά της τσιμεντοποίησης του κάμπινγκ γιατί τάχα  τότε "το κάμπινγκ πουλιόταν από το ΤΑΙΠΕΔ ως οικόπεδο για να χτιστούν οικοδομές". Ενώ σήμερα, έκανε στροφή 180 μοιρών και έχει την εντελώς διαφορετική άποψη, εν ονόματι του Προεδρικού Διατάγματος που θα εκδοθεί από την κυβέρνηση!!

Ας μας συμπαθάει ο κ. δήμαρχος, αλλά όλα αυτά απέχουν παρασάγγες από την πραγματικότητα. Και πουθενά, όπου κι αν ψάξει, όπου κι αν απευθυνθεί δεν θα βρει κανένα σχέδιο του υπερταμείου να αναφέρεται σε "οικόπεδα" και "οικοδομές". Καθώς και τότε και τώρα η πρόθεση του ΤΑΙΠΕΔ είναι να δημιουργήσει στο χώρο του κάμπινγκ "τουριστικό-παραθεριστικό χωριό" που όπως εξηγούσε στην προκήρυξη δημοπράτησης του 2014 θα αποτελείται "από συγκρότημα κατοικιών με κύριες και παραθεριστικές κατοικίες και εμπορικά καταστήματα". Και στα έγγραφα που απέστειλαν προς τη Βουλή τόσο ο υπουργός ΟΙκονομικών Χρ. Σταϊκούρας όσο και ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτριος Πολίτης ομιλούν εν έτει 2022 επίσης για "παραθεριστικό-τουριστικό χωριό".

Για όσους αμφιβάλουν ακόμη για το τι πρόκειται να κάνει το ΤΑΙΠΕΔ στο χώρο του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας, τους παραπέμπουμε στην ΕΣΧΑΔΑ που είχε καταρτίσει το 2014 και στη βάση της οποίας ετοιμάζονται και τα νέα σχέδια

Επομένως, αυτό που χρειάζεται, αυτό που απαιτούν στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι δημότες του Δήμου Θερμαϊκού είναι τόσο η δημοτική αρχή, όσο και σύσσωμο τη δημοτικό συμβούλιο να ταχθούν σταθερά και δυναμικά κατά της τσιμεντοποίησης του κάμπινγκ. Ξεκάθαρα. Χωρίς δικαιολογίες και υπεκφυγές. Αυτή θα είναι η καλύτερη υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν στον τόπο, στους συνδημότες μας. Αυτό απαιτεί και το συμφέρον του Δήμου μας. Διαφορετικά κάθε συναίνεση στην καταστροφή του κάμπινγκ, θα γραφτεί με τα πιο μαύρα γράμματα στα κατάστιχα. Και αυτό το οικολογικό, περιβαλλοντικό αλλά και αντιτουριστικό έγκλημα που πάει να συντελεστεί από το ΤΑΙΠΕΔ, οι συμπολίτες μας δεν θα το συγχωρήσουν με τίποτα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.