Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Σφυροκόπημα από Ματζάρη για τα άλυτα προβλήματα του Θερμαϊκού

Ο Αντώνης Ματζάρης παρουσιάζοντας με φωτογραφίες τα χάλια της Περαίας
Ένα συνεχές σφυροκόπημα κατά της διοίκησης Τσαμασλή στο Δήμο Θερμαϊκού, ήταν η ομιλία του πρώην δημάρχου Αντώνη Ματζάρη, το μεσημέρι της Κυριακής στην αίθουσα του ξενοδοχείου Golden Star της Περαίας, που είχε ως θέμα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πρωτεύουσα του Δήμου Θερμαϊκού και την αδιαφορία στην επίλυσή τους.

Μέσα από σειρά φωτογραφιών που προβάλλονταν στην οθόνη, ο Αντ. Ματζάρης ανέδειξε τα χάλια της Περαίας, για τα οποία η δημοτική αρχή Τσαμασλή αυτά τα τρία χρόνια που βρίσκεται στη διοίκηση του Δήμου δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον για την επίλυσή τους. Με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το κουφάρι του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου, που όχι μόνο είναι ημιτελές εδώ και 18 χρόνια, διεκδικώντας το ρεκόρ Γκίνες, αλλά έχουν αρχίσει να καταρρέουν και τα ημιτελή τμήματά του.

Άλλο σημαντικό θέμα ο παραλιακός πεζόδρομος της Περαίας, στην οδό Κουντουριώτη, που είχε κατασκευαστεί επί δημαρχίας Ματζάρη και σήμερα εμφανίζει εικόνα εγκατάλειψης, με σπασμένα πλακάκια εξ αιτίας των οποίων διατρέχουν κίνδυνο οι διερχόμενοι πεζοί.

Σοβαροί, είναι οι κίνδυνοι για την υγεία που προκύπτουν από τη λειτουργία της μοναδικής που απέμεινε γεώτρησης από την οποία υδροδοτείται ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων, δεδομένου ότι τα μηχανήματά της  είναι παμπάλαια και σκουριασμένα, ενώ η επιδίωξη εδώ και πάνω από μία δεκαετία για τη διασύνδεση του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Θερμαϊκού με το δίκτυο της ΕΥΑΘ, εξακολουθεί να παραμένει άπιαστο όνειρο.

Ακόμη, αναπτύχθηκαν από τον Αντώνη Ματζάρη τα σοβαρότατα προβλήματα σχολικής στέγης, εξ αιτίας έλλειψης της οποίας αναγκάζεται ο Δήμος να καταβάλει πολύ μεγάλα ποσά για ενοικίαση χώρων, η εγκατάλειψη του ΚΑΠΠΑ, η ντροπή του "Ακρωτηρίου", η διευθέτηση των ρεμάτων της περιοχής κ.α.. Ενώ αίσθηση προκάλεσαν οι καταγγελίες του για τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος με τη φάμπρικα των απευθείας αναθέσεων αλλά και την κατασπατάληση εκατομμυρίων με την ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτες με ταυτόχρονη σχεδόν απαξίωση και διάλυση της δημοτικής υπηρεσίας καθαριότητας.

Ο παριστάμενος στην εκδήλωση δήμαρχος κ. Τσαμασλής παρεμβαίνοντας, παραδέχθηκε την ύπαρξη όλων αυτών των προβλημάτων, δήλωσε ότι το μεγάλο επίτευγμα της διοίκησής του είναι η βελτίωση της καθαριότητας, χωρίς όμως να να δεσμευτεί για την επίλυση των θεμάτων που τέθηκαν από τον πρώην δήμαρχο.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Αντώνη Ματζάρη στο σύνδεσμο:  

https://farosthermaikou.blogspot.com/2022/11/blog-post_58.html



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.