Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

Ι.Μαυρομάτης: "Προκλητική και επιζήμια η θέση Τσαμασλή για το κάμπινγκ"

 "Είναι προκλητική και επιζήμια για τα δημοτικά συμφέροντα η στάση της Δημοτικής Αρχής στο θέμα του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας" τονίζει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη "Θερμαϊκός Νέα Πορεία" του πρώην δημάρχου Γιάννη Μαυρομάτη γι' αυτό και θεωρεί δικαιολογημένη την αντίδραση της κοινωνίας. Όπως δε καταγγέλει, η διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού αγνοεί σκοπίμως υπάρχουσα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και προχωρά σε νέες συμφωνίες με το ΤΑΙΠΕΔ ερήμην του.

Η ίδια δημοτική παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θερμαϊκού υπογραμμίζει με έμφαση ότι αυτά τα σχέδια δεν εξυπηρετούν τα δημοτικά συμφέροντα και δεν μπορούν οι κάτοικοι να τα δεχτούν. Γιαυτό και όλοι μαζί, ενώνουν τη φωνή τους για να τα αποτρέψουν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης "Θερμαϊκός Νέα Πορεία" έχει ως εξής:

"Ένα μεγάλο «όχι» στα σχέδια της Δημοτικής Διοίκησης και του ΤΑΙΠΕΔ για την απόλυτη τσιμεντοποίηση των 176 στρεμμάτων του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, λένε οι κάτοικοι του Δήμου. Το θέμα απασχόλησε ανοιχτή εκδήλωση που οργάνωσε η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού «Σώστε το κάμπινγκ», τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022, με τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων του τόπου μας, γνωστών και έγκριτων πολιτικών μηχανικών και πολεοδόμων.

Όλοι συμφώνησαν ότι δεν μπορούμε να δεχτούμε μια τέτοια παράλογη επιλογή, που θα μας στερήσει ένα σημαντικό πνεύμονα πρασίνου, θα επιφέρει σημαντική περιβαλλοντική καταστροφή με την κοπή των περισσότερων από 2.500 δέντρων που υπάρχουν σήμερα στο χώρο και θα εμποδίσει την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στην παραλία.

Ήδη αποφασίστηκε να οργανωθούν, άμεσα εκτεταμένη ενημέρωση των κατοίκων του Δήμου, των βουλευτών Α’ και Β ́ Θεσσαλονίκης όλων των κομμάτων, καθώς και παραστάσεις διαμαρτυρίας και διαδηλώσεις για να «μπει φρένο» στην ανέγερση παραθεριστικών κατοικιών και όχι μόνο.

Η προκλητική και επιζήμια για τα δημοτικά συμφέροντα στάση της σημερινής Δημοτικής Αρχής, είναι η αιτία για την αντίδραση της κοινωνίας. Και αυτό γιατί αγνοεί σκοπίμως υπάρχουσα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και προχωρά σε νέες συμφωνίες με το ΤΑΙΠΕΔ ερήμην του.

Πιο συγκεκριμένα, επί της δικής μας Διοίκησης, το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφαση του, είχε ταχθεί υπέρ της τουριστικής αξιοποίησης των σημερινών εγκαταστάσεων του κάμπινγκ από το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και υπέρ της παραχώρησης στο Δήμο της χρήσης του αδόμητου χώρου στην έκταση του κάμπινγκ, που αποτελεί έναν από τους ελάχιστους πράσινους χώρους οι οποίοι έχουν απομείνει στο Δήμο. Μάλιστα στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο προβλέφθηκε η δημιουργία χώρων πάρκινγκ και χώρος συνάθροιση κοινού, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης από φυσικές καταστροφές.

Είχαμε καταφέρει τότε, να πείσουμε την προηγούμενη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ να αλλάξει την αρχική της απόφαση που ήταν να πουλήσει την έκταση για την κατασκευή τουριστικών κατοικιών. Και είχε δεχτεί το ΤΑΙΠΕΔ τελικά, να μην πουλήσει το ακίνητο, αλλά να επαναλειτουργήσει τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις ως κάμπινγκ με τη μέθοδο της εκμίσθωσης του, κάτι που φυσικά ήταν προς το δημοτικό συμφέρον, αφού δεν θα άλλαζε τη δομή που χώρου, θα ενίσχυε αναπτυξιακά και τουριστικά το Δήμο μας , ενώ θα δημιουργούσε νέες θέσεις εργασίας.

Αυτά τα είχαμε ανακοινώσει και δημοσίως και δεν αμφισβητήθηκαν από καμία πλευρά.

Τώρα, όμως, υπάρχει πλήρης ανατροπή. Ο Δήμαρχος σε συνέντευξη του στην Βεργίνα T.V. δήλωσε προκλητικά ότι αυτός ήταν που παρότρυνε το ΤΑΙΠΕΔ να βγάλει σε διαγωνισμό το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, γιατί θεωρεί ότι η περιοχή θα αναβαθμιστεί και θα αναπτυχθεί με την ανέγερση ξενοδοχείου και τουριστικών εγκαταστάσεων πολυτελείας.

Και ήταν ακόμη πιο προκλητικός όταν αναφερόμενος στις αντιδράσεις των πολιτών που δεν θα έχουν στο εξής πρόσβαση στην παραλία, είπε ότι «ο κόσμος έχει να πάει για μπάνιο στα 52 χιλιόμετρα ακτής που διαθέτει ο Δήμος. Τα συγκεκριμένα 200 μέτρα είναι αυτά που θα στερηθεί αυτός ο κόσμος;».

Δηλαδή, το συμφέρον του Δήμου είναι να πουληθεί η έκταση και να τσιμεντοποιηθεί, αντί εκμισθωθεί για συγκεκριμένο διάστημα, να λειτουργήσει ξανά το κάμπινγκ, να αναβαθμιστεί ο ελεύθερος χώρος πρασίνου, ο Δήμος να διεκδικήσει λόγο και ρόλο στη χρήση του και να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση όλων στην παραλία.

Είναι προφανές ότι αυτά τα σχέδια δεν εξυπηρετούν τα δημοτικά συμφέροντα και δεν μπορούμε να τα δεχτούμε. Όλοι μαζί, ενώνουμε τη φωνή μας για να τα αποτρέψουμε.

Ο αγώνας συνεχίζεται, ο αγώνας δυναμώνει".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.