Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Εκδήλωση-κραυγή κατά της παιδικής κακοποίησης

Εκδήλωση - Κραυγή κατά της Παιδικής Κακοποίησης, με τίτλο  "Ακούμε τα παιδιά; Ελάτε Να σπάσουμε τον κύκλο της σιωπής", διοργανώνει το ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.του Δήμου Θερμαϊκού την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, ώρα 7 μμ, στο Αμφιθέατρο ΚΑΠΠΑ, στην παραλία της Περαίας, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ενάντια στην Κακοποίηση Παιδιών.

Πρόκειται για μία διαδραστική εκδήλωση ευαισθητοποίησης αλλά και ενημέρωσης των δημοτών, σχετικά με τα δραματικά αυξανόμενα φαινόμενα κακοποίησης παιδιών. Η εκδήλωση είναι ακατάλληλη για κάτω των 18 ετών.

Στο πρώτο μέρος, θα παρουσιαστεί θεατρικό δρώμενο εμπνευσμένο από το βιβλίο «Ιφιγένεια – Ο κύκλος της σιωπής». Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει ομιλία:

Ομιλητές

- Ιφιγένεια Μαυριανού, πρωταγωνίστρια του βιβλίου «Ιφιγένεια – ο κύκλος της σιωπής», συγγραφέας Μαρία Τσακίρη και Εκδόσεις Ψυχογιός. Θέμα: «Η απόφασή μου να σπάσω τον κύκλο της σιωπής», μια προσωπική εμπειρία ενδοοικογενειακής βίας και σεξουαλικής κακοποίησης από τον πατέρα της.

- Χρήστος Σωζόπουλος Ψυχολόγος στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Θεματική: «Οι δράσεις του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού” για τα παιδιά θύματα Βίας».

- Συλβάνα Καρασαββίδου, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, Πρόεδρος της κοινωνικής οργάνωσης με τη μορφή μη κερδοσκοπικού σωματείου "Μαζί για την οικογένεια και το παιδί", με θέμα: «Η υποστήριξη παιδιών και οικογενειών με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής». Θα απαντήσει σε ερωτήσεις και τοποθετήσεις του κοινού.

- Ολγα Χατζηδήμου, Συντονίστρια του Εθελοντικού Συμβουλευτικού Σταθμού στον Δήμο Θερμαϊκού, π. Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Επιμελητών του Δικαστηρίου Ανηλίκων Θεσσαλονίκης με θέμα: «Ενημέρωση για τη Δράση του Εθελοντικού Συμβουλευτικού Σταθμού Ψυχοκοινωνικής Στήριξης για Εφήβους και τις Οικογένειες τους, στον Δήμο Θερμαϊκού»

- Σοφία Καλπουρτζή, Ψυχολόγος, MSc Παιδικής και Εφηβικής Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Συστημική ψυχοθεραπεύτρια και ψυχολόγος της ομάδας του Εθελοντικού Συμβουλευτικού Σταθμού Ψυχοκοινωνικής Στήριξης για Εφήβους και τις Οικογένειες τους με θέμα: «Άκου το παιδί και στήριξέ το: μια δράση συνηγορίας με την οικογένεια»

Το θεατρικό που θα παρουσιαστεί ερμηνεύουν οι: Σταύρος Δουκουζγιάννης, Σταυρούλα Καπίδου, Νίκος Κορεξιανός, Ελένη Χρυσομάλλη. 

Πρωτότυπη Μουσική: Γιώργος Τζιαφέτας

Video art: Δήμητρα Αλεξανδρή

Χορογραφίες: Ελένη Χρυσομάλλη

Σκηνοθετική επιμέλεια – Συντονισμός: Νίκος Κορεξιανός

Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Τζιαφέτας και επι σκηνής Πλάτων Τσιπίδης και Κεχαγιάς Δημήτρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.