Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

"Μπαμπάδες με Ρούμι": Μια εξαιρετική παράσταση

Δύο ώρες ασταμάτητου γέλιου χάρισε η ομάδα τέχνης "Θεατράλε" το βράδυ της Κυριακής στους τυχερούς κατοίκους της Νέας Μηχανιώνας που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση Μπαμπάδες με Ρούμι των Θ.Παπαθανασίου και Μ.Ρέππα που δόθηκε στη θεατρική αίθουσα του 1ου Γυμνασίου Ν.Μηχανιώνας με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Το έργο, αποτελεί μια καυστική σάτιρα της νεοελληνικής πραγματικότητας. Μια σαρκαστική μαύρη κωμωδία για το κυνήγι του χρήματος, για την ανθρώπινη ανάγκη για επικράτηση στον αγώνα του εύκολου πλουτισμού.

Στο σπίτι ενός ετοιμοθάνατου πατέρα οι δυο γιοί του και οι συζυγοί τους καταστρώνουν σχέδια για το πως θα μοιράσουν την περιουσία του. Ξεκινούν μια κωμικοτραγική μάχη για το ποιος θα καταφέρει να αποσπάσει μεγαλύτερο μερίδιο από τον "θησαυρό του μακαρίτη". Εμπόδιο στα αδίστακτα σχέδιά τους θα σταθεί η αλλοδαπή οικιακή βοηθός του σπιτιού αλλά και μία αλλοπρόσαλλα παρεμβατική γειτόνισσα.

Εκτυλίσσονται τραγελαφικές καταστάσεις, αφελείς μηχανορραφίες, αταίριαστες συμμαχίες και καλά κρυμμένα μυστικά που βγαίνουν στην επιφάνεια, σε μία εγκληματική κωμωδία με μοναδικό όπλο τους αφράτους, λαχταριστούς μπαμπάδες με ρούμι.

Η σκηνοθεσία και η μουσική επιμέλεια είναι του Κορνήλιου Ρουσάκη και οι σκηνικές κατασκευές του Σωτήρη Ρουσάκη ενώ τους βασικούς ρόλους ερμηνεύουν οι εξαιρετικοί ερασιτέχνες ηθοποιοί  Δέσποινα Καραγιάννη στο ρόλο της Ρόης, Χρήστος Καπράλος (Παναγιώτης), Μαρία Καρδιόλακα (Τζένη), Κώστας Παστελάς (Χρήστος), Μέλλω Νταβράνη (Βάσω) και Νίκη Σακκά (Βέσκα).

Η ομάδα τέχνης "Θεατράλε" είναι μία ερασιτεχνική θεατρική ομάδα που δημιουργήθηκε το 2016 και δραστηριοποιείται στη Περαία, τη Νέα Μηχανιώνα και την ΅Επανομή του Δήμου Θερμαϊκού, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Η παρουσίαση της κωμωδίας "Μπαμπάδες με Ρούμι" θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή 20 Νοεμβρίου στον ίδιο χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.