Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

Περίεργες απόψεις για την αστυνόμευση του Δήμου Θερμαϊκού

Περίεργες απόψεις αναφορικά με την αστυνόμευση του Δήμου Θερμαϊκού και την προστασία των πολιτών από τα κάθε είδους κακοποιά στοιχεία, διατυπώνει εσχάτως ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλής. Και απαντώντας στις διαμαρτυρίες των πολιτών για την πολύ μεγάλη έκταση που έχουν πάρει στην περιοχή οι διαρρήξεις, οι ληστείες, οι κλοπές και οι άλλες πράξεις παραβατικής συμπεριφοράς και την έλλειψη αποτελεσματικής προστασίας από την Αστυνομία, τις αποδίδει στο γεγονός ότι "ο καθένας θέλει και έναν αστυνομικό στο σπίτι του".

Τον ισχυρισμό αυτό διατύπωσε ο κ. Τσαμασλής στην προχτεσινή του συνέντευξη στην τηλεόραση της ΕΡΤ3, που αναφέρονταν μεν κατά κύριο λόγο στο κάμπινγκ Αγίας Τριάδας, περιέλαβε όμως και άλλα θέματα όπως αυτό της επαρκούς προστασίας των δημοτών από το οργανωμένο έγκλημα.

Όπως είπε για το συγκεκριμένο θέμα ο δήμαρχος Θερμαϊκού: "Η αστυνόμευση της περιοχής γίνεται καλά, με πολλές αστυνομικές δυνάμεις", ενώ δήλωσε ότι θα συσταθεί στο Δήμο Θερμαϊκού καινούρια δημοτική αστυνομία.

Η κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων στη Νέα Μηχανιώνα και την Επανομή πριν λίγα χρόνια, άνοιξε την όρεξη στα κάθε είδους κακοποιά στοιχεία να δρουν με μεγαλύτερη ευκολία, λόγω της μειωμένης αστυνόμευσης. Όταν καταργήθηκαν τα δύο αστυνομικά τμήματα, η ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ διαβεβαίωνε ότι θα αυξάνονταν οι αστυνομικές περιπολίες στην περιοχή μας. Όμως, το μοναδικό αστυνομικό τμήμα Θερμαϊκού, που απέμεινε στους Νέους Επιβάτες, όχι μόνο δεν ενισχύθηκε, αλλά αποδυναμώθηκε κι άλλο. Πως λοιπόν να προλάβει να κάνει καλή αστυνόμευση με το λίγο προσωπικό και τα ελάχιστα περιπολικά που διαθέτει;

Νομίζουμε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Και πρέπει να το αντιμετωπίσουν άμεσα τόσο η δημοτική αρχή, όσο και το δημοτικό συμβούλιο. Πιέζοντας το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας για την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Θερμαϊκού με περισσότερους αστυνομικούς και καλύτερη υλικοτεχνική υποδομή και μέσα. Το θέμα της ασφάλειας των πολιτών πρέπει να είναι από τα πρωτεύοντα σε κάθε κοινωνία. Και με το ζήτημα αυτό, κανείς δεν δικαιούται να κάνει πειραματισμούς ή να το αντιμετωπίζει "ελαφρά τη καρδία".

Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις που είχε κάνει το περασμένο καλοκαίρι ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Ψητοπωλών-Καφέ μπαρ νομού Θεσσαλονίκης, Σάκης Χρυσάφης, ο οποίος μιλώντας στο MEGA διατύπωνε σοβαρή καταγγελία: ” Η κατάσταση είναι απελπιστική. Μπαίνουν συνεχώς στα μαγαζιά, κλέβουν και ρημάζουν. Πρέπει κάτι να γίνει ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, διαφορετικά τα πράγματα δεν θα πάνε καθόλου καλά. Ως επαγγελματίες ζητούμε σαφώς μεγαλύτερη αστυνόμευση, ειδικά τις νυχτερινές ώρες και ενδυνάμωση του αστυνομικού τμήματος των Νέων Επιβατών, προκειμένου να φοβηθούν αυτοί οι επιτήδειοι και να ηρεμήσουν οι επιχειρήσεις μας”, τόνιζε μεταξύ άλλων ο κ. Χρυσάφης.

Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος κ. Τσαμασλής που σήμερα βλέπει "καλή" την αστυνόμευση της περιοχής και θεωρεί ότι αυτή γίνεται ¨με πολλές αστυνομικές δυνάμεις", μόλις πριν λίγους μήνες, τον περασμένο Μάϊο δήλωνε ότι "Κάθε μέρα σημειώνονται κλοπές" και ότι αυτό το φαινόμενο παρατηρείται όχι μόνο το καλοκαίρι που αυξάνονται κατά πολλοί οι παραθεριστές και οι επισκέπτες, αλλά "αυτό συμβαίνει όλο το χρόνο".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.