Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

Κραυγή αγωνίας: "Η ακρίβεια τσακίζει"

Μαζικό και αγωνιστικό παρών έδωσαν σήμερα χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού, του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, νέοι και νέες, άνεργοι και συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης που συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Η συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ ήταν καθολική, με τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης να συμμετέχουν στην μεγάλη πορεία που ακολούθησε και κατέληξε στο Διοικητήριο.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες των σωματείων της δύναμης του ΕΚΘ φώναξαν το σύνθημα «Η ακρίβεια τσακίζει» στέλνοντας σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση για λήψη ουσιαστικών μέτρων, ώστε να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση. Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας διεκδικεί και απαιτεί αύξηση του κατώτατου μισθού, συλλογικές συμβάσεις εργασίας σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, φθηνή στέγη για όλους, σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων, άμεση ενίσχυση των ευάλωτων κατηγοριών και καθολική κοινωνική προστασία, μείωση του ΦΠΑ στα είδη βασικής διατροφής και στα καύσιμα.

«Κανένας δεν θα σχεδιάζει για εμάς, χωρίς εμάς, χωρίς να υπολογίζει ότι πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι και οικογένειες με παιδιά. Γι’ αυτό κι εμείς βγαίνουμε και σήμερα στους δρόμους. Περισσότεροι από την προηγούμενη φορά και είμαι σίγουρος λιγότεροι από όσοι θα βγούμε την επόμενη. Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας ξανά στην πρώτη γραμμή: στους δρόμους, στις πλατείες. Όλοι μαζί απεργούμε, διεκδικούμε, απαιτούμε, κερδίζουμε» σημείωσε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Χάρης Κυπριανίδης.

Στο τέλος της πορείας θυροκολλήθηκε στο Διοικητήριο ψήφισμα διαμαρτυρίας, ενώ οι διοικήσεις του ΕΚΘ, της ΕΔΟΘ και των Ομοσπονδιών που συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση κατήγγειλαν το γεγονός ότι ο υφυπουργός Εσωτερικών δεν δέχτηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία τους για την επίδοση ψηφίσματος με τα αιτήματα των εργαζομένων της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.