Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Συστράτευση στη Μηχανιώνα κατά των κεραιών

Συστράτευση των κατοίκων στη Νέα Μηχανιώνα, για να αποτραπεί η εγκατάσταση της νέας γιγάντιας κεραίας της Cosmote στην περιοχή των κοιμητηρίων αλλά και να απομακρυνθεί από εκεί το «Πάρκο κεραιών» που τείνει να δημιουργηθεί μέσα στον οικιστικό ιστό της Μηχανιώνας. Η εταιρία σταμάτησε προσωρινά, λόγω εκλογών, τις προσπάθειες εγκατάστασης της κεραίας της, όμως είναι σίγουρο ότι θα επανέλθει μετά τις 17 Ιούνη και ήδη ενημέρωσε σχετικά και το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Όπως αναφέρεται σε κείμενο που συνέταξαν κάτοικοι της περιοχής και κυκλοφορεί στο διαδίκτυο:
«Το συγκεκριμένο πάρκο κεραιών, βρίσκεται δίπλα στα κοιμητήρια και κοντά στα σχολεία της Μηχανιώνας.
 Η ύπαρξη των κεραιών πάνω από τα κεφάλια μας έχει επίπτωση στο σύνολο των κατοίκων της κοινωνίας μας, συγκεκριμένα
1. Στις παρακείμενες κατοικίες διαμένουν 20 οικογένειες σε απόσταση 100 μέτρων.
2. Στους εργαζόμενους του Βιοτεχνικού Πάρκου της Μηχανιώνας.
3. Αλλά ή ποιο σημαντική κοινωνική ομάδα που βλάπτετε είναι το σύνολο των χιλίων και πλέον μαθητών που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής (300 μέτρα) από την πηγή της ακτινοβολίας.
Σκεφτείτε να έχετε τρεις κεραίες δίπλα στο πόρτα σας, και τα παιδιά σας να παραπονιούνται καθημερινά για πονοκεφάλους. Αν δεν είναι αυτό άσκηση βίας και διατάραξη της οικογενειακής γαλήνης, τότε τι είναι;
 Παρόλα ταύτα κατανοώντας την αναγκαιότητα ύπαρξης δικτύου κινητής τηλεφωνίας για την εξυπηρέτηση των αναγκών μας. Προτείνουμε την τοποθέτηση μιας κεραίας και από τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στους παρακάτω δύο χώρους:
Στις παλιές κατασκηνώσεις.
Στο δημοτικό οικόπεδο τριεθνές.
Δύο περιοχές όπου δεν υπάρχει οικιστική ανάπτυξη και δεν πρόκειται να υπάρξει τα επόμενα χρόνια για διαφορετικού λόγους στην κάθε περίπτωση.
 Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητηθεί η πρόταση-απόφαση της επιτροπής ποιότητας ζωής και θα τεθεί σε ψηφοφορία. Πιστεύουμε ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΕΘΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ την σωστή πρόταση της επιτροπής.
Με τις ομόφωνες αποφάσεις του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Ν.Μηχανιώνας, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και του Δημοτικού Συμβουλίου Θερμαϊκού. Νομιμοποιούμαστε ΗΘΙΚΑ να ασκήσουμε κάθε πίεση και προς κάθε κατεύθυνση για την απομάκρυνση των δύο υφιστάμενων κεραιών αλλά και να εμποδίσουμε την τοποθέτηση της τρίτης κεραίας. Μεταφέροντας και τις τρεις σε έναν από τους δύο προτεινόμενους χώρους.
Καλούμε κάθε σύλλογο (Γονέων και Κηδεμόνων, Πολιτιστικούς Συλλόγους, Συλλόγου Καρκινοπαθών, ΑΜΕΑ, δεκαπενταμελή συμβούλια σχολείων, Συλλόγους Δασκάλων, Καθηγητών και Αθλητικούς Συλλόγους) να πάρουν ανάλογες αποφάσεις και να κοινοποιηθούν στην κοινότητα της Μηχανιώνας.
Είναι χρέος όλων μας να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί και ο τελευταίος Μηχανιώτης για την ΠΑΡΑΝΟΜΗ ύπαρξη ΠΑΡΚΟΥ ΚΕΡΑΙΩΝ.
Είναι χρέος μας να είμαστε σε εγρήγορση για πιθανές κινητοποιήσεις..
ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.