Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Παπαρήγα:"Επιχείρηση αποδυνάμωσης ΚΚΕ"


Για συστηματική επιχείρηση αποδυνάμωσης του ΚΚΕ κάνει λόγο ο Περισσός, που εκτιμά ότι δίνει μια από τις πιο δύσκολες και σκληρές μάχες των τελευταίων χρόνων. Σε όλους τους τόνους , τα στελέχη του ΚΚΕ τονίζουν ότι το κόμμα θα αντέξει πολιτικά στην επίθεση που δέχεται και «δεν θα κάνει δήλωση μετανοίας στο σύστημα».


Υπό αυτό το πρίσμα, ξεκινούν ευρεία εξόρμηση για να εξηγήσουν «πιο επίμονα» τις θέσεις τους, σε μια περίοδο που η πίεση να δεχτεί κυβερνητική συμμετοχή αποτυπώνεται και σε δημοσκοπικά ποσοστά τα οποία το εμφανίζουν σε κάμψη αναφορικά με τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζομένους «να μην παγιδευτούν» στο νέο «δίπολο» που διαμορφώνεται, προειδοποιώντας ότι έρχεται «νέα καταιγίδα μέτρων» την επομένη των εκλογών είτε με κυβέρνηση κεντροδεξιά είτε με κυβέρνηση κεντροαριστερή. Το σύνθημα που ρίχνει ο Περισσός είναι: «Με το ΚΚΕ , μπροστά. Ανατρέψτε στην κάλπη , στημένα σκηνικά, κεντροδεξιά και κεντροαριστερά».

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι σε άρθρο του στο Ριζοσπάστη (22.5.2012) υπό τον τίτλο «Τι κρίνεται σε αυτές τις εκλογές» το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Δ. Γόντικας επισημαίνει ότι επιδίωξη του ΣΕΒ, των άλλων κομμάτων που έχουν την ΕΕ «κορώνα» και την επιχειρηματικότητα «ευαγγέλιο» είναι «να απαλλαγούν από τη θαραλλέα φωνή του ΚΚΕ» και παράλληλα να αναχαιτιστεί το λαϊκό κίνημα αντίστασης στις αντεργατικές πολιτικές.

Σε αυτές τις εκλογές , σύμφωνα με το στέλεχος του ΠΓ του ΚΚΕ, κρίνεται αν θα περάσει η στρατηγική του «συστήματος» , που για να πετύχει το στόχο του επιστρατεύει δυο προϋποθέσεις : «ή θα υποχρεώσουν το ΚΚΕ να μαντρωθεί σε μια κυβέρνηση διαχείρισης της κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου και να παραιτηθεί από την ταξική πάλη ή θα το τσακίσουν…».

Εξάλλου, στο ίδιο άρθρο, επισημαίνει ότι κανένας τίμιος, έμπειρος αγωνιστής δεν πρέπει να επιτρέψει να περάσει η στρατηγική της αποδυνάμωσης του ΚΚΕ, του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Και προσθέτει: «Πάμε κόντρα στο ρεύμα και στις δυσκολίες. Αντιμετωπίζουμε άγριο και ύπουλο πόλεμο. Δεν υποχωρούμε, δεν παραδινόμαστε. Θα δικαιωθούμε , όπως δικαιωθήκαμε πολλές φορές».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν η δήλωση που έκανε για τις εκλογές η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα , την Τρίτη, καλώντας τους εργαζομένους να λάβουν σοβαρά υπόψη τις εκτιμήσεις και τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ, γιατί η κρίση βαθαίνει και, όπως σημείωσε, έρχονται πολύ χειρότερες μέρες.

«Σήμερα κατασκευάζεται σιγά - σιγά και θα επιταχυνθεί στην πορεία ένα νέο δίπολο. Ο ένας πόλος είναι με επίκεντρο τη ΝΔ, λέγεται "κεντροδεξιά" ή "μέτωπο φιλοευρωπαϊκό"», σημειώνει η κυρία Παπαρήγα.

«Ο άλλος πόλος βρίσκεται επίσης σε διαδικασία διαμόρφωσης, σήμερα στις εκλογές ο άλλος πόλος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στο επόμενο διάστημα θα διαμορφωθεί ένας νέος τάχα σοσιαλιστικός - σοσιαλδημοκρατικός πόλος με βάση τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ. Και οι δύο αυτοί πόλοι επιφυλάσσουν στο λαό, παρά τις διαφορές που μπορεί να φαίνεται ότι έχουν, μεγάλα βάσανα και ιδιαίτερα τα επόμενα χρόνια».

Για να καταλήξει: «Να γιατί λοιπόν δεν πρέπει να περάσει η συστηματική επιχείρηση αποδυνάμωσης του ΚΚΕ στο λαό και στη βουλή, γιατί ο λαός θα έχει ανάγκη στις 18 του Ιούνη ένα δυνατό και όρθιο ΚΚΕ.

Η κάλπη πρέπει να δικαιώσει τις προσδοκίες του λαού ότι την άλλη μέρα θα έχει το δικό του αποκούμπι, το δικό του αντίβαρο, την ελπίδα που δίνει το ΚΚΕ, μαζί με την οργάνωση του αγώνα, ότι ο λαός μπορεί να αντεπιτεθεί, μπορεί να έχει νίκες και μπορεί τελικά να νικήσει.

Πρέπει οι εργαζόμενοι που έχουν βγάλει συμπεράσματα πια από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να εμπιστευθούν τώρα το ΚΚΕ, ανεξάρτητα τις όποιες διαφορές έχουν μαζί του. Οι διαφορές σε αυτή τη φάση δεν έχουν καμία σημασία. Σημασία έχει ότι ο λαός πρέπει να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τη νέα καταιγίδα μέτρων που έρχεται, είτε με τη ΝΔ στην πρώτη γραμμή είτε με τον αφερέγγυο ΣΥΡΙΖΑ στην άλλη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.