Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Τέταρτος στην ανακύκλωση ο δήμος Θερμαϊκού


Την τέταρτη θέση από πλευράς ανακύκλωσης, μεταξύ όλων των δήμων του νομού Θεσσαλονίκης, κατέχει ο δήμος Θερμαϊκού, σύμφωνα με τα στοιχεία της «Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης» για τους δήμους που συμμετέχουν στην ανακύκλωση με τους «μπλε κάδους».

Πρώτη στην ανακύκλωση, σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2012, έρχεται η Θέρμη με 20,5 κιλά ανά κάτοικο κατά μέσο όρο και ακολουθούν ο δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη με 13,77 κιλά ανά κάτοικο, η Καλαμαριά με 13 κιλά ανά κάτοικο, ο δήμος Θερμαϊκού με 9,5 κιλά, ο δήμος Θεσσαλονίκης με περίπου 4,40 κιλά ανά κάτοικο, ο δήμος Δέλτα με μέσο όρο ανά κάτοικο 2,67 κιλά και τελευταίος ο δήμος Νεάπολης - Συκεών με 2 κιλά ανά κάτοικο κατά μέσο όρο.
Το υψηλό ποσοστό της Θέρμης οφείλεται στη λειτουργία εντός των ορίων της πολλών βιοτεχνικών μονάδων, ιδιωτικών σχολείων, σχολών του πανεπιστημίου και τεχνολογικών ιδρυμάτων, που «αποδίδουν» πολύ χαρτί προς ανακύκλωσης.
Επίσης, εκτιμάται ότι το επόμενο διάστημα θα εκτοξευτεί και το ποσοστό του κεντρικού δήμου, όπου το σύστημα του μπλε κάδου δεν έχει ακόμη καλύψει όλες του τις περιοχές (έχουν ήδη τοποθετηθεί περίπου 4.000 κάδοι αλλά υπολείπεται η μεγάλη περιοχή της Χαριλάου).
Στα ηλεκτρικά
Σε ό,τι αφορά τον τομέα της ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, εκεί την πρωτιά εξακολουθεί να διατηρεί ο δήμος Θεσσαλονίκης, ενώ εντυπωσιακές είναι οι αποδόσεις του και στην ανακύκλωση λαμπτήρων. Kατά τη διάρκεια ενός έτους, το γραφείο ανακύκλωσης του δήμου συλλέγει περί τους 250 τόνους τέτοιων συσκευών, ποσότητα που αποτελεί την καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα βάσει των επίσημων στοιχείων που δίνει στη δημοσιότητα κάθε χρόνο η εταιρία Ανακύκλωση Συσκευών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.