Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Έρωτες και γάμοι στη δεξιά πολυκατοικία;


Θα καταλήξει σε γάμο το φλερτ στη δσεξιά πολυκατοικία;
Συνεχίζονται οι διεργασίες στη «δεξιά πολυκατοικία» για κοινή κάθοδο στις εκλογές και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η σύμπραξη της ΝΔ με τη Δημοκρατική Συμμαχία είναι πολύ κοντά. Αντίθετα, το σενάριο συνεργασίας του ΛΑΟΣ με το κόμμα του κ. Σαμαρά εμφανίζεται αδύναμο.

Εν αναμονή σχετικής ανακοίνωσης Ν.Δ. και ΔΗΣΥ που, αν δεν υπάρξουν συγκλονιστικές ανατροπές, δε θα αργήσει, από τη μεριά της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αυτό που επισήμαναν είναι ότι πρόκειται για συνεργασία με τη ΝΔ και όχι επιστροφή στη ΝΔ. Μια διευκρίνιση που κατέστη απαραίτητη για να καμφθούν κάποιες ενστάσεις που διατυπώνονται σε μερίδα στελεχών της Δημοκρατικής Συμμαχίας για τους λόγους της συνεργασίας. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και ζητήματα που αφορούν τη συμμετοχή στελεχών της Δημοκρατικής Συμμαχίας στις λίστες της ΝΔ που ακόμη δεν έχουν διευθετηθεί.
Στο ΛΑΟΣ το κρίσιμο ραντεβού είναι σήμερα στις 12 το μεσημέρι, καθώς ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Καρατζαφέρης, έχει συγκαλέσει την πρώην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑΟΣ και το Εκτελεστικό Γραφείο προκειμένου να συζητήσουν για το μέλλον του κόμματος και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.
«Δευτέρα ξεκινάμε»
Αν κρίνουμε από τις πρόσφατες εκμυστηρεύσεις που έχει κάνει σε στενούς του συνεργάτες, αλλά και τις προχτεσινές του δηλώσεις στο «Τηλεάστυ», ο κ. Καρατζαφέρης απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ, λέγοντας ότι δεν μπορεί να προδώσει 200.000 ψηφοφόρους του, που «άντεξαν στις πιέσεις και στα ψεύδη» και ότι «δεν μπορεί να προδώσει τις αρχές, τις αξίες και τους αγώνες όλων όσοι αγωνίστηκαν για το κόμμα». Τόνισε, επίσης, ότι «από Δευτέρα ξεκινάμε» και προειδοποίησε τα στελέχη του ότι «η μάχη θα είναι σκληρή και αμείλικτη», αλλά «εμείς τόσα χρόνια παλεύουμε και αποδείξαμε ότι είμαστε από τη γενιά των αετών. Ξέρω ότι κάποιοι θα δεχτούν ανταλλάγματα. Αλλά εμείς είμαστε εδώ, μην κιοτέψετε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης και πρόσθεσε: «Από τη Δευτέρα αρχίζει το πάρτι, αρχίζουν τα αποκαλυπτήρια των προδοτών». Μάλιστα, προχτές ο κ. Καρατζαφέρης άφησε να εννοηθεί ότι θα εξέταζε το ζήτημα της συνεργασίας αν ο ΛΑΟΣ διατηρούσε την αυτοτέλειά του και αναλάμβανε άλλος επικεφαλής του κεντροδεξιού μετώπου, αναφέροντας τον Γιώργο Σουφλιά.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ, Θανάσης Πλεύρης, με δήλωσή του τάχθηκε υπέρ της θετικής ανταπόκρισης του ΛΑΟΣ στην πρόσκληση Σαμαρά, ενώ πρόσθεσε πως, αν δε συμβεί αυτό, τότε ο ίδιος θα αποφασίσει σύμφωνα με τη συνείδησή του. Κάτι που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο προσχώρησής του στη ΝΔ. Από τη μεριά του ο Κώστας Κιλτίδης δήλωνε χτες ότι έχει λάβει τις αποφάσεις του και ότι δεν πρόκειται να πληγώσει την παράταξη, η οποία τον γέννησε.
Ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιώργος Κύρτσος, υποστήριξε ότι η τελική απόφαση του ΛΑΟΣ είναι να κατέβει αυτόνομα στις εκλογές. «Τελική απόφαση είναι να κατέβουμε αυτόνομοι, εκτός αν υπάρξει κάποια συγκλονιστική πολιτική ανατροπή, την οποία εμείς είμαστε σοβαροί άνθρωποι και θα λάβουμε υπόψη μας. Διαβάζουμε σενάρια περί ανασύνταξης της Κεντροδεξιάς, χωρίς να υπάρχει πολιτική πρόταση για την ανασύνταξη. Εάν εμφανιστεί μια πολιτική πρόταση η οποία θα είναι ελκυστική, να δημιουργεί δυναμική, να αφήνει το παρελθόν πίσω της και όλα αυτά, προφανώς θα τη λάβουμε σοβαρά υπόψη». Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι θα υπάρξουν διαρροές στελεχών του ΛΑΟΣ προς τη ΝΔ, ο κ. Κύρτσος δεν το απέκλεισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.