Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Θεσσαλονίκη:"Στροφή" στην ενοικίαση στο κέντρο


Ενώ η κίνηση για αγορά κατοικιών είναι «νεκρή», παρά το γεγονός ότι οι τιμές των ακινήτων έχουν μειωθεί έως και 30%, οι περισσότεροι πλέον κοιτάζουν πως θα νοικιάσουν σπίτια στο κέντρο και την ανατολική Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα από το κόστος μετακίνησης.

Αυτό προκύπτει, από τα στοιχεία που παρουσίασε την Πέμπτη ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Θεσσαλονίκης, Κώστας Γεωργάκος,
Χαρακτηριστικό είναι πως μέσα σε έναν χρόνο, από πέρσι έως και φέτος, η ζήτηση στην αγορά έχει αλλάξει ριζικά. Ενώ το πρώτο πεντάμηνο του 2011 (Ιανουάριος – Μάιος) το 69,86% ενδιαφερόταν για την αγορά κατοικιών και το 30,14% για ενοικίαση, φέτος το ίδιο χρονικό διάστημα το 62,70% ζητά να νοικιάσει σπίτια και όχι να αγοράσει. 
«Μέχρι πριν λίγο καιρό οι περισσότεροι πελάτες μας ζητούσαν να φύγουν από το κέντρο της Θεσσαλονίκης και να πάνε στα προάστια για να έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής. Το τελευταίο διάστημα όλοι θέλουν να επιστρέψουν πίσω για να είναι κοντά στις δουλειές τους και να μειώσουν τα έξοδα μετακίνησης. Επίσης, από την αγορά κατοικιών στρέφονται στην ενοικίαση», δήλωσε ο κ. Γεωργάκος.
Όπως δείχνουν τα στοιχεία, μεγαλύτερο πρόβλημα είτε για ενοικίαση, είτε και για πώληση, αλλά και μείωση στις τιμές, έχουν τα μεγάλα σε τετραγωνικά μέτρα σπίτια που χτίστηκαν στα προάστια και σε περιοχές όπως η Θέρμη, το Πανόραμα, το Ρετζίκι, ο Τρίλοφος και η Καρδία. Ακολουθεί η δυτική Θεσσαλονίκη και περιοχές όπως ο Εύοσμος και η Νικόπολη, ενώ την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο Αη Γιάννης στην Καλαμαριά. Μεγάλο πρόβλημα επίσης και στην ενοικίαση και πώληση των γραφειακών χώρων, όπως επίσης και στα καταστήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.