Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

«Πίνετε άφοβα νερό…»


«Μπορείτε άφοβα να πίνετε νερό», παρότρυνε τους κατοίκους ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Θερμαϊκού (ΔΕΥΑΘ), κ. Κώστας Τροκάνας, μιλώντας το μεσημέρι της Τετάρτης στην εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή του δήμου Θερμαϊκού στον FM 100,6

Όπως δήλωσε, η καταλληλότητα του νερού, βεβαιώνεται και από επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεύθυνση Περιβαλλοντολογικής Υγιεινής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με το πόσιμο νερό σε όλες τις δημοτικές κοινότητες του δήμου Θερμαϊκού.
Οι μικροβιολογικές εξετάσεις στο νερό του δήμου Θερμαϊκού, γίνονται μία φορά τον μήνα από εξειδικευμένους επιστήμονες, ενώ τακτικά πραγματοποιούνται και δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε σχολεία, δημόσιους χώρους αλλά και σπίτια.
Το τελευταίο διάστημα, όπως είπε ο κ. Τροκάνας, υπήρξαν άλλες δύο γεωτρήσεις με νερό αρίστης ποιότητας, όμως λόγοι γραφειοκρατίας καθυστερούν την ηλεκτροδότησή τους, ώστε να αρχίσει η άντληση του νερού. «Είμαστε σε επιφυλακή για να μπορεί να πίνει ο πολίτης άφθονο και άριστης ποιότητας νερό», κατέληξε ο πρόεδρος της ΔΥΕΑ Θερμαϊκού.
Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι τόσο ο κ. Τροκάνας, όσο και άλλα στελέχη της διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού τις τελευταίες μέρες, σε δηλώσεις τους επιτίθενται σε ΜΜΕ, κατηγορώντας τα για «ψεύδη και συκοφαντίες που έβγαλαν στον αέρα» για το θέμα του ακατάλληλου νερού. Όμως το θέμα, δεν το κατασκεύασαν από μόνα τους τα ΜΜΕ αλλά στηρίχθηκαν σε δημόσια συζήτηση που έγινε στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και όπου περιφερειακοί σύμβουλοι παρουσίασαν τα αποτελέσματα μικροβιολογικών ελέγχων της διεύθυνσης περιβαλλοντικής υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας.  Επομένως, προς τα εκεί θα έπρεπε να διατυπωθούν οι όποιες παρατηρήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.