Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Φ.Κουβέλης: "Όχι στην καρικατούρα του δικομματισμού


«Η ΔΗΜΑΡ σηκώνει την σημαία του τρίτου πόλου και δίνει διέξοδο στους πολίτες που αρνούνται να παγιδευτούν στην καρικατούρα του δικομματισμού που προσπαθούν να στήσουν» ανέφερε ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Αθήνα.

«Καλώ όλους τους πολίτες που εμφορούνται από τις ιδέες του αριστερού ευρωπαϊσμού, που πιστεύουν στην ανάγκη προοδευτικών μεταρρυθμίσεων να έρθουν δίπλα μας, να μας δώσουν δύναμη και να πάρουν δύναμη και θάρρος από την αποφασιστικότητα μας.

» Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία: Όχι μόνο θα αντέξουμε στην επιχειρούμενη τεχνητή πόλωση αλλά το εκλογικό αποτέλεσμα θα δώσει το έναυσμα για τη συγκρότηση μιας πανίσχυρης μεταρρυθμιστικής παράταξης του δημοκρατικού σοσιαλισμού, που γύρω της θα συγκεντρωθούν οι πιο ζωντανές, τίμιες και δημιουργικές δυνάμεις της χώρας, μιας παράταξης που πολύ σύντομα θα πάρει τις τύχες της Ελλάδας στα χέρια της.»


Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναφέρθηκε αναλυτικά στις προτάσεις του κόμματος για τα ισοδύναμα μέτρα που θα απομακρύνουν τις περιοκοπές σε συντάξεις, μισθούς και κοινωνικό κράτος.

Μεταξύ άλλων, πρότεινε:

- Περικοπές των δημοσίων δαπανών με στόχο μείωση 4 δισ. ευρώ που αφορούν σε αμυντικές δαπάνες, νοσοκομειακή και φαρμακευτική δαπάνη που βρίσκεται σε «μαύρη τρύπα» και δεν αφορά στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων.

- Καταπολέμηση της διαφθοράς μέσω των νέων συστημάτων ελέγχου των δημοσίων δαπανών και των διαγωνισμών, με στόχο μείωση κατά 2 δισ. ευρώ του ποσού των δημόσιων προμηθειών.

- Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που υπολογίζεται στο 30% του ΑΕΠ με στόχο να συλληφθεί το 1/3 και να προστεθούν στα έσοδα 6 δισ. ευρώ.

«Αυτά θα είναι τα άμεσα μέτρα και η επαναδιαπραγμάτευση θα συνεχίζεται. Και θέλω να το επαναλάβω και να δεσμευτώ: η χώρα για να διαπραγματευτεί και να προχωρήσει στη σταδιακή αποδέσμευση από το μνημόνιο και τους επαχθείς όρους του πρέπει να έχει κυβέρνηση.»

Τέλος, επανέλαβε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα επιτρέψει να μπει η χώρα σε περιπέτειες με τρίτες κατά σειρά εκλογές.

«Η χώρα πρέπει να έχει κυβέρνηση και εμείς θα συμβάλουμε προς αυτή την κατεύθυνση με όποιον τρόπο κρίνουμε προσφορότερο. Το 'κλειδί' το κρατάνε οι πολίτες στα χέρια τους στις 17 Ιουνίου. Όσο πιο ισχυρή είναι η ΔΗΜΑΡ τόσο πιο προοδευτική, αποτελεσματική και σταθερή θα είναι η κυβέρνηση.»

1 σχόλιο:

  1. πραγματι συντροφε κουβελη! γινεσαι ο τριτος πολος . ο πόλος που απο αριστερα (!) κατευθύνει τη ψηφο του λαου ...προς τα δεξιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.