Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Σε καλό δρόμο ο βιολογικός καθαρισμός στη Θέρμη


Σε καλό δρόμο, βρίσκεται η κατασκευή σταθμού επεξεργασίας λυμάτων στο δήμο Θέρμης. Η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων, ένα από τα μεγαλύτερα έργα περιβαλλοντικής υποδομής προϋπολογισμού 16,9 εκατ. ευρώ, θα εξυπηρετεί και τον πρώην δήμο Βασιλικών, ενώ στο έργο περιλαμβάνονται και οι συνδετήριοι αγωγοί των εσωτερικών δικτύων ακαθάρτων στους οικισμούς Αγίας Παρασκευής και Λακκιάς.

Στην πρώτη φάση κατασκευής του έργου ο εξυπηρετούμενος πληθυσμός, σε ορίζοντα 20ετίας, θα φτάνει τους 120.000 κατοίκους, ενώ στη δεύτερη που αφορά την επόμενη 40ετία αναμένεται να σημειωθεί αύξηση του πληθυσμού κατά 60.000 κατοίκους.
Στη χθεσινή της συνεδρίαση, η Μητροπολιτική Επιτροπή γνωμοδότησε θετικά κατά πλειοψηφία την περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου, το οποίο έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ. Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της Επιτροπής Ιωάννα Τζάκη, πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα στη Θεσσαλονίκη, για το οποίο προέγκριση έχει δώσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, που θα εφαρμόσει νέες υπερσύγχρονες τεχνικές για την επεξεργασία του νερού από τα λύματα. Σημείωσε ότι μοναδικό μειονέκτημα του βιολογικού σταθμού είναι η ποσότητα λυματολάσπης που παράγεται από τέτοιου μεγέθους μονάδες, ωστόσο είπε ότι ο δήμος θα συνεργαστεί με αδειοδοτημένες ιδιωτικές επιχειρήσεις. 
Από το νέο βιολογικό σταθμό του δήμου Θέρμης, όπως εξήγησε μιλώντας στην επιτροπή ο αντιδήμαρχος Θεόδωρος Γκουστίλης, θα εξυπηρετούνται όλοι οι οικισμοί (Θέρμη, Τριάδι, Νέα Ραιδεστός, Φιολοθέη, Ταγαράδες, Νέο Ρύσιο και Φαρμακαίικα) και το τμήμα των βιομηχανικών εγκαταστάσεων που είναι συνδεδεμένες ή θα συνδεθούν με το αποχετευτικό δίκτυο. Ο ίδιος σημείωσε ακόμα ότι από τον πρώην δήμο Βασιλικών θα εξυπηρετούνται οι οικισμοί Βασιλικών, Λακκιάς, Αγίας Παρασκευής και Σουρωτής.

πηγή: εφημερίδα «Μακεδονία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.