Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Πανεθνική καταδίκη του φασισμού από τα κόμματα για την 40η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Η πανεθνική καταδίκη του φασισμού και του νεοναζισμού, κυριαρχεί στα μηνύματα των πολιτικών κομμάτων της χώρας, με αφορμή την 40ή επέτειο της ηρωϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Ενώ επίσης κάνουν αναφορές στη δύσκολη οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα που βιώνει η χώρα τα τελευταία χρόνια.

Κάλεσμα για μαζική, αγωνιστική και ειρηνική συμμετοχή στις πορείες της Κυριακής απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο μήνυμά του. «Σαράντα χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο είναι εδώ για να μας υπενθυμίζει το νόημά του και να εμπνέει τους αγώνες του σήμερα: Για την οριστική απελευθέρωση της χώρας από την θηλιά των μνημονίων. Για την υπεράσπιση της κοινωνικής συνοχής και την προστασία των αδύναμων. Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα για Δημοκρατία, Ισότητα, Κοινωνική Απελευθέρωση.
»Απέναντι στη λήθη και σε αυτούς που καταριούνται την Μεταπολίτευση ως συμφορά για τον τόπο, απέναντι στην προσπάθεια που επιχειρείται από λογής ακροδεξιούς, με αιχμή το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, να αθωωθεί η στρατιωτική δικτατορία, να σπιλωθεί η μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου και να ξαναγραφτεί η ιστορία, σβήνοντας τους αγώνες του λαού μας για Ανεξαρτησία, κοινωνική Δικαιοσύνη και Ελευθερία, εμείς απαντάμε με την μνήμη, απαντάμε με την καλύτερη απόδοση τιμής, που είναι η συνέχιση της πάλης για μια καλύτερη ζωή».
Το ΚΚΕ, με τη σειρά του, αναφέρει ότι η αντιδικτατορική πάλη αποτελεί πηγή έμπνευσης και διδαγμάτων. Τονίζει, επίσης, ότι πρέπει να δοθεί αποστομωτική απάντηση στην εκστρατεία πολλών κομμάτων και μηχανισμών του συστήματος με στόχο τη συκοφάντηση και το σβήσιμο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και καλεί σε απομόνωση από το λαό της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, καθώς και σε απόκρουση της χρηματοδοτούμενης και με πρόγραμμα σήμερα εκστρατείας της ΕΕ για την προώθηση «της ανιστόρητης θεωρίας των δύο άκρων, της ταύτισης του κομμουνισμού με το τέρας του ναζισμού-φασισμού που είναι γέννημα του καπιταλισμού».
Το ΠΑΜΕ στο μήνυμά του για την 40ή επέτειο του Πολυτεχνείου αναφέρει: «Με αντοχή και χωρίς υπόκλιση σε ξένες σημαίες πρέπει να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, να απαντήσουμε οργανωμένα και δυναμικά στο μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν. Δε μας αξίζει η φτώχεια και η εξαθλίωση. Τώρα πρέπει να μπει φρένο στα νέα σχέδια για δουλειά των 300 ευρώ, για επιβολή νέων μισθών πείνας».
Και προσθέτει: «Εδώ και τώρα να πετάξουμε έξω από τις γραμμές του εργατικού κινήματος, τους ανθρώπους της εργοδοσίας, τους συμβιβασμένους και ξεπουλημένους συνδικαλιστές. Να διώξουμε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος στο μήνυμά του τονίζει: «Η εξέγερση του Νοέμβρη του 1973, υπήρξε πρωτίστως μία υπόθεση της νεολαίας. Σήμερα, που οι νέοι άνθρωποι βιώνουν μία κρίση για την οποία δεν ευθύνονται, είναι ευθύνη και χρέος όλων μας, τιμώντας έτσι την εξέγερση του Νοέμβρη του '73 αλλά και όλα τα θύματα του αντιδικτατορικού αγώνα, να μην επιτρέψουμε να γίνουν μία χαμένη γενιά λόγω ανεργίας και απογοήτευσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.