Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Αρχίζουν οι εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Αρχίζουν σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ηρωϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου. Το Σαββατοκύριακο 16-17 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη διάφορα, με αποκορύφωμα την πορεία το απόγευμα της Κυριακής για την επέτειο της ηρωϊκής εξέγερσης της 17ης Νοεμβρίου 1973, που διοργανώνεται από το Σύνδεσμο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974.
Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: Ο κόσμος θα ξεναγηθεί στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου στις φυλακές του Γεντί Κουλέ όπου φυλακίσθηκαν από το χουντικό καθεστώς δεκάδες Θεσσαλονικείς. Την επόμενη μέρα, την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, θα κατατεθούν στεφάνια στο Μνημείο στην Πολυτεχνική Σχολή και το απόγευμα στις 5 είναι προγραμματισμένη η καθιερωμένη πορεία στον ίδιο χώρο η οποία θα καταλήξει μέχρι το προξενείο των ΗΠΑ στην οδό Τσιμισκή.
Στην Αθήνα, οι πύλες του ιδρύματος θα ανοίγουν όπως κάθε χρόνο το πρωί και θα κλείνουν το βράδυ, ενώ την περιφρούρηση του κτηρίου θα αναλάβουν φοιτητές και καθηγητές.

Η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.