Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Νέα μέτρηση της ΕΕΤΤ στη Νέα Μηχανιώνα για την κεραία

Από την προηγούμενη μέτρηση της ΕΕΤΤ, κάτω από την καμουφλαρισμένη κεραία
Νέες μετρήσεις, πραγματοποίησε λίγο πριν το μεσημέρι η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) στη Νέα Μηχανιώνα, γύρω από την καμουφλαρισμένη κεραία κινητής τηλεφωνίας που στήθηκε από την Cosmote τον περασμένο Ιούνιο μέσα στον οικισμό, δίπλα στις κατοικίες και σε απόσταση αναπνοής από το Λύκειο, τα δύο Γυμνάσια, το 2ο δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο, όπου συνολικά φοιτούν περισσότεροι από 1.000 μαθητές.
Τα αποτελέσματα της νέας αυτής μέτρησης δεν έγιναν γνωστά, σίγουρα όμως θα βρίσκονται, ως συνήθως, κάτω από τα «επιτρεπόμενα όρια» στην Ελλάδα, τα οποία, ως γνωστόν, είναι πολύ υψηλότερα από τα αντίστοιχα όρια που ισχύουν στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.
Αίτημα των κατοίκων της Νέας Μηχανιώνας, η οποία το τελευταίο διάστημα μετατράπηκε «στα μουλωχτά» σε άτυπο πάρκο κεραιών από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, είναι,  για αποτελεσματική προστασία της δημόσιας υγείας και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, η θέσπιση νέων ορίων έκθεσης του πληθυσμού στην ηλεκτρομαγνητική  ακτινοβολία και ο επανασχεδιασμός του δικτύου κεραιών.

Σημειώνεται ότι σήμερα είναι εγκατεστημένες στη Νέα Μηχανιώνα οι περισσότερες κεραίες κινητής τηλεφωνίας από οποιαδήποτε άλλη περιοχή της χώρας, καθώς λειτουργούν:
-Τρεις (3) μεταλλικοί πύργοι κεραιών, ύψους 50 μέτρων ο καθένας, των εταιριών Cosmote, Wind και Vodafone, στην περιοχή των κοιμητηρίων, σε απόσταση 100 μέτρων από τον οικισμό και 200 μέτρων από τα σχολικά συγκροτήματα και το δημοτικό γήπεδο. (Της Cosmote με κωδικό αριθμό 1401358, της Vodafone με κωδικό 1000682 στο αγροτεμάχιο 1008 της Ν.Μηχανιώνας και της Wind με κωδικό 1200736) Στον πυλώνα της Vodafone βρίσκονται τοποθετημένες 9 κεραιοδιατάξεις αναμετάδοσης κινητής τηλεφωνίας οι οποίες λειτουργούν στις ζώνες συχνοτήτων των 900, 1800 και 2100 MHz. Στον ίδιο πυλώνα είναι εγκατεστημένη και μία μικροκυματική κεραία της εν λόγω εταιρείας. O πυλώνας της Cosmote περιλαμβάνει 3 κεραιοδιατάξεις αναμετάδοσης κινητής τηλεφωνίας οι οποίες λειτουργούν στις ζώνες συχνοτήτων των 900, 1800 και 2000 MHz, τοποθετημένες σε πυλώνα ύψους 40 περίπου μέτρων. Στον ίδιο πυλώνα είναι εγκατεστημένες και δύο μικροκυματικές κεραίες της εν λόγω εταιρείας.  Τέλος στον πυλώνα της WIND, υπάρχουν 4 κεραιοδιατάξεις αναμετάδοσης κινητής τηλεφωνίας οι οποίες λειτουργούν στις ζώνες συχνοτήτων των 900, 1800 και 2100 MHz. Στον πυλώνα αυτόν υπάρχουν και τέσσερις μικροκυματικές κεραίες.


-Άλλες τρεις (3 κεραίες της Cosmote μέσα στον οικισμό της Ν.Μηχανιώνας και συγκεκριμένα: α)Αυτή που στήθηκε τελευταία, στην οδό Ρήγα Φερραίου, στο οικοδομικό τετράγωνο Γ 141, με κωδικό 1401450 και κωδική ονομασία MIHANGIP. Β) Μία δεύτερη κεραία που λειτουργεί από χρόνια μέσα στον οικισμό, με τον αριθμό 1401358 και κωδική ονομασία MHXANIΩNA CEM και 3) Μία ακόμη «κρυφή» κεραία που είναι τοποθετημένη στην οδό Πολυτεχνείου 115, με αριθμό 1401447 και κωδική ονομασία SKALMIH-MI

-To παζλ, συμπληρώνεται από δύο άλλους πύργους κεραιών κινητής τηλεφωνίας, που βρίσκονται τοποθετημένοι μεταξύ Νέας Μηχανιώνας – Επανομής, σε απόσταση η οποία, σύμφωνα με το σχετικό χάρτη της ΕΕΤΤ βρίσκεται πιο κοντά προς τη Νέα Μηχανιώνα.

Περισσότερα για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας της Νέας Μηχανιώνας, τα προβλήματα που προκαλούν και τις αντιδράσεις των κατοίκων μπορείτε να διαβάσετε σε παλαιότερες αναρτήσεις του «Φάρου του Θερμαϊκού» και συγκεκριμένα:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.