Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Ποιές Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα στο Ν.Θεσσαλονίκης

Δέκα Κυριακές το χρόνο, θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα στο νομό Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, καθώς τη σχετική απόφαση λαμβάνουν πλέον οι κατά τόπους αντιπεριφερειάρχες, σχετικά με τη δυνατότητα των μικρών καταστημάτων (έως 250 τ.μ.) να ανοίγουν προαιρετικά Κυριακές πέραν των 7 Κυριακών που επιτρέπει ο νόμος.
 
 Από τις 57 αποφάσεις, οι 37 επιτρέπουν στα καταστήματα να ανοίγουν επιπλέον Κυριακές πέραν των 7. Οι αποφάσεις αυτές ποικίλλουν, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής. Αντίθετα, 20 αντιπεριφερειάρχες αποφάσισαν να μην επιτρέπουν το προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, πέραν των 7 που ορίζει ο νόμος.
Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη, η απόφαση προβλέπει λειτουργία των καταστημάτων , πέραν των επτά Κυρικακών, την τελευταία Κυριακή του έτους και τις δύο Κυριακές της ΔΕΘ. Να σημειωθεί ότι η απόφαση ελήφθη όσο ήταν σε αργία ο Γ.Τσαμασλής, από τον κ. Παππά που τον αντικατέστησε προσωρινά,  ενώ ο πρώτος ήθελε να καταστήματα να λειτουργούν πολλές περισσότερες Κυριακές τον χρόνο.
Για το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας  Αθανάσιος Σκορδάς προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Παρά τις πιέσεις που άσκησαν διάφορες ομάδες συμφερόντων, και διάφοροι οπαδοί της ακινησίας ως μέσο εξόδου από την κρίση, ικανοποιητικός αριθμός περιφερειαρχών αποφάσισε να διευρύνει τον αριθμό των Κυριακών που μπορούν προαιρετικά να ανοίξουν τα καταστήματα στις περιοχές τους». 

Είμαι βέβαιος ότι κάθε χρόνο θα τολμούν περισσότεροι να επιτρέπουν το προαιρετικό άνοιγμα των μικρών καταστημάτων τις Κυριακές». 


Αναλυτικός πίνακας με τις αποφάσεις εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.