Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Τέσσερις οι συμμετοχές στο διαγωνισμό του δήμου για τα σκουπίδια

Τέσσερις μεγάλες εταιρίες, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της συλλογής απορριμμάτων, πήραν μέρος στο διεθνή δημόσιο διαγωνισμό, που πραγματοποιήθηκε λίγο πριν το μεσημέρι της Τετάρτης στο δημαρχείο Θερμαϊκού για την ανάθεση της καθαριότητας του δήμου σε ιδιώτη, προϋπολογισμού 1.077.883 ευρώ.

Τις επόμενες ημέρες η σχετική επιτροπή που δημιουργήθηκε στο δήμο, θα ελέγξει εάν είναι εντάξει τα δικαιολογητικά που κατέθεσαν οι μετέχοντες στο διαγωνισμό, καθώς και η εγγυητική επιστολή που ήταν ύψους 24.668 ευρώ. Και εφόσον δεν υπάρξουν ενστάσεις, τότε θα γίνει η αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών, για να επιλεγεί η πλέον συμφέρουσα. Ενώ με όλη αυτή την διαδικασία, η έναρξη της αποκομιδής των απορριμμάτων από τα οκτώ δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Θερμαϊκού από ιδιώτη, δεν προβλέπεται να γίνει πριν το νέο έτος.
Υπενθυμίζεται ότι η διάρκεια της σύμβασης με τον ιδιώτη που θα αναλάβει το έργο καθαριότητας στο δήμο Θερμαϊκού, θα είναι διάρκειας ενός έτους.
Έξω από τη δημαρχιακό κατάστημα, είχαν συγκεντρωθεί την ώρα που διενεργούνταν ο διαγωνισμός εργαζόμενοι του δήμου Θερμαϊκού, που διαμαρτύρονταν για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, ενώ οι δημοτικοί υπάλληλοι είχαν κηρύξει δίωρη στάση εργασίας τις ώρες 09:00 έως 11:00 το πρωϊ. Αστυνομική δύναμη που βρισκόταν έξω από το δημαρχείο, δεν χρειάστηκε να επέμβει, καθώς η διαδικασία του διαγωνισμού διεξήχθη με πλήρη ηρεμία.
Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής δήλωσε: ««Δεν διώχνουμε κανέναν υπάλληλο του δήμου από την καθαριότητα. Η διαδικασία του διαγωνισμού είναι συμπληρωματική στις υπάρχουσες υπηρεσίες καθαριότητας». Ενώ επίσης τόνισε ότι οι ανάγκες της περιοχής δεν μπορούν να καλυφθούν με δίμηνες και τρίμηνες συμβάσεις υπαλλήλων, ενώ δεν μπορούν να γίνουν και προσλήψεις.
Όπως είπε στα μέσα ενημέρωσης ο κ. Αλεξανδρής, ο δήμος αναγκάστηκε να καταφύγει στη διαδικασία παραχώρησης της καθαριότητας σε ιδιώτη, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, όσον αφορά το εργατικό δυναμικό, με την απαγόρευση των προσλήψεων, αλλά επίσης με τον παλιό μηχανολογικό του εξοπλισμό, καθώς και τις τεράστιες δυσκολίες στην προμήθεια καυσίμων προκειμένου να κινηθούν τα απορριμματοφόρα του δήμου. Ανέφερε δε ότι προσποάθησε ο δήμος να αγοράσει δικά του αυτοκίνητα καθαριότητας με λίσινγκ, όμως οι τράπεζες απέρριψαν το αίτημά του.

Σημειώνεται ότι είναι η τρίτη φορά που επιχειρήθηκε να ξεκινήσει ο διαγωνισμός καθώς την πρώτη είχε πραγματοποιηθεί απεργία στο δήμο και τη δεύτερη οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συγκεντρώθηκαν στο δημοτικό κατάστημα και εμπόδισαν την είσοδο των υποψηφίων στο χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.