Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Πρωτιά του Γυμνασίου Επανομής σε πανελλήνιο διαγωνισμό

Πρωτιά, σημείωσε το Γυμνάσιο Επανομής, καθώς οι μαθητές του ήταν οι νικητές στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Αριστεία & Καινοτομία στην Εκπαίδευση», έχοντας λάβει τη μεγίστη βαθμολογία (360 μονάδες από τις 360). Στο διαγωνισμό πήραν μέρος 1035 καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα από σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας.
Η δράση αυτή, υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από Εθνικούς πόρους.
Εδώ και τρία (3) συνεχόμενα έτη μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης του Γυμνασίου Επανομής δημιουργούν ένα ηλεκτρονικό σχολικό περιοδικό σε συνεργασία με άλλους δημοσιογράφους-συμμαθητές τους από την Ιταλία (Liceo Eleonora De Arborea) και Ισπανία (Irungo La Salle). Η γλώσσα επικοινωνίας και εργασίας είναι η Αγγλική. Τα έργο αυτό εντάσσεται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ηλεκτρονικής αδελφοποίησης eTwinning με τίτλο «MEDITERRANEAN SCHOOL MAGAZINE, Practicing English language and ... even more». Είναι ένα περιοδικό που λειτουργεί διαθεματικά στο σχολικό περιβάλλον, έχοντας συγκεκριμένες διδακτικές επεκτάσεις στα μαθήματα των Αγγλικών και της Πληροφορικής.
Η διάκριση στην πρώτη θέση κατάταξης των καινοτόμων προγραμμάτων ανταμείβει τις προσπάθειες των μαθητών του σχολείου (καθώς και των συμμαθητών τους από τις άλλες Χώρες), που υπό την καθοδήγηση των υπευθύνων καθηγητών τους, δούλεψαν μέσα σε ένα ασφαλές διαδικτυακό περιβάλλον, αντάλλαξαν εμπειρίες, χάρηκαν, γνώρισαν συμμαθητές από άλλες χώρες, επικοινώνησαν μέσα από μια ξένη γλώσσα, και βίωσαν μέσω των εκπαιδευτικών ανταλλαγών τη διαπολιτισμικότητα, τη διαφορετικότητα και τη δημιουργικότητα.
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ms-mag.eu, μπορείτε να δείτε όλα τα τεύχη του ηλεκτρονικού περιοδικού με πλήρη πρόσβαση σε όλο το διαδραστικό περιεχόμενο τους. Μπορείτε να κάνετε λήψη κάθε τεύχους και να το εκτυπώσετε ή να το ξεφυλλίσετε ηλεκτρονικά σε πραγματικό χρόνο. Από το 2010, κάθε σχολική χρονιά εκδίδονται δύο τεύχη.
Η βαθμολόγηση των έργων του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε από δυο ανεξάρτητους αξιολογητές με συγκεκριμένα κριτήρια αξιολόγησης.

Η βράβευση του έργου θα πραγματοποιηθεί στις 29 Νοεμβρίου 2013, στην Αίθουσα “JACQELINE DE ROMILLY” του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.