Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Εισβολή των ΜΑΤ στο κτήριο της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή

Εισβολή των ΜΑΤ στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή, βρίσκεται από τα ξημερώματα σε εξέλιξη. Η εισαγγελική αρχή που βρίσκεται στο χώρο της ΕΡΤ απαιτεί την εκκένωσή του, ενώ οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις δεν επιτρέπουν σε κανέναν την είσοδο, ούτε σε βουλευτές. Κανονικά, μέχρι στιγμής και άγνωστο έως πότε, λειτουργεί η ΕΡΤ3.

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής οδηγείται ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης και τρεις ακόμα εργαζόμενοι της ΕΡΤ, σύμφωνα με τον δικηγόρο των εργαζομένων, Δημήτρη Περπατάρη.
Αυτήν την ώρα γίνεται καταμέτρηση των μηχανημάτων και του εξοπλισμού της ΕΡΤ, ενώ έξω από το κτήριο βρίσκονται τα προεδρεία ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ, που ζητούν να τους επιτραπεί να είναι παρόντες στην καταμέτρηση, χωρίς ωστόσο, μέχρι στιγμής, να τους έχει δοθεί σχετική άδεια.
Μπροστά στην πύλη και περιμετρικά του κτηρίου έχουν παραταχθεί διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ οι συγκεντρωμένοι έχουν απωθηθεί στην πλατεία Αγίας Παρασκευής. Και τα δύο ρεύματα της οδού Μεσογείων είναι κλειστά.
«Παράνομη και πραξικοπηματική ενέργεια» χαρακτήρισε την επιχείρηση της αστυνομίας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλης, με δηλώσεις του στον Σκάι.
Ο κ. Στρατούλης έκανε λόγο για «μαύρη επιχείρηση μέσα στη μαύρη νύχτα» και ανέφερε πως αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή έχει ζητήσει ενημέρωση για την επέμβαση των ΜΑΤ, χωρίς ωστόσο να έχει βρει ανταπόκριση.
«Σαν τους κλέφτες στέλνουν τις δυνάμεις καταστολής να αντιμετωπίσουν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ που δίνουν αγώνα», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη πράξη των απώθηση των συγκεντρωμένων.
«Τα ΜΑΤ μπήκαν απέναντι στην ενημέρωση», δήλωσε η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου στο Mega. «Είχαμε ένταση, ελπίζουμε να μη συνεχιστεί», πρόσθεσε.

Πληροφορίες: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.