Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Καθιστική διαμαρτυρία των Παλαιστίνιων της Θεσσαλονίκης

Για τη σφαγή χιλιάδων αμάχων από τους Τζιχαντιστές στη Συρία
Καθιστική διαμαρτυρία, οργανώνει την Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015, ώρα 8:00μμ, μπροστά στο άγαλμα Βενιζέλου η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης, για να εκφράσει την οργή της για τη σφαγή χιλιάδων Παλαιστίνων από τους Τζιχαντιστές στον καταυλισμό «Γιαρμούκ» της Συρίας.


Η Επιτροπή Θεσσαλονίκης για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΔΥΕΘ) συμμετέχει στην εκδήλωση και καλεί τα μέλη και τους φίλους της να πάρουν μέρος
μαζικά μέρος, εκφράζοντας παράλληλα τη συμπαράστασή της στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό, απαιτεί την απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων από τις φυλακές του ισραηλινού κράτους.
Η ανακοίνωση της ΕΔΥΕΘ έχει ως εξής: 
Η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τη νέα σφαγή χιλιάδων αμάχων Παλαιστινίων στον καταυλισμό «Γιαρμούκ», που βρίσκεται στη Συρία.
Είναι εφιαλτικές οι συνθήκες στις οποίες ζουν χιλιάδες Παλαιστίνιοι πρόσφυγες, καθώς τμήμα του καταυλισμού τους έχει καταληφθεί κι ελέγχεται από τους τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» και του «Μετώπου Νούσρα», οι οποίοι έχουν εξαπολύσει εναντίον τους σφαγές, αποκεφαλισμούς, ακρωτηριασμούς, απαγωγές, λεηλασίες, βομβαρδισμό και γκρέμισμα δεκάδων σπιτιών. Ο εφιάλτης αυτός έχει προστεθεί στα δεινά των προσφύγων, που πάνω από ενάμιση χρόνο υποφέρουν από υποσιτισμό και δραματικές ελλείψεις σε βασικά αγαθά και φάρμακα, λόγω της ιμπεριαλιστικής επέμβασης και του πολέμου, που έχουν εξαπολύσει ενάντια στο συριακό λαό το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, η Τουρκία και τα φιλικά σ’ αυτούς αντιδραστικά, αραβικά καθεστώτα.

Η δραματική κατάσταση, που βιώνουν οι λαοί της Μέσης Ανατολής, είναι συνέπεια της επέμβασης των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που σκοπό έχουν τη λεηλάτηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου της περιοχής. Οι δυνάμεις αυτές εξόπλισαν τους τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» και του «Μετώπου Νούσρα», δημιούργησαν ένα βολικό «εχθρό», για να τους προσφέρει σήμερα το πρόσχημα των νέων επεμβάσεων.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.