Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Αντικυβερνητικό "σώου" στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού

Αντικυβερνητικό σώου στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, το απόγευμα της Τρίτης, με αφορμή την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και την προσωρινή δέσμευση των αποθεματικών των Δήμων από το δίδυμο Μαυρομάτη – Τσαμασλή. Οι οποίοι αφήνοντας στην άκρη τις κοκορομαχίες στις οποίες επιδίδονται κάθε τόσο για ανούσια θέματα, έβγαλαν χέρι-χέρι όλο το μένος τους κατά της κυβέρνησης, εκτοξεύοντας βολές ακόμη και κατά του κορυφαίου πολιτειακού θεσμού της χώρας, όπως είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η αρχή έγινε από το δήμαρχο Θερμαϊκού Γιάννη Μαυρομάτη, όταν παρουσίασε εκτός ημερησίας διατάξεως εισήγηση προς το δημοτικό συμβούλιο, ζητώντας να καταδικαστεί «ως άκρως αντισυνταγματική, αυθαίρετη και καταχρηστική η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου». Καλώντας παράλληλα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (!) και την κυβέρνηση «να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να σεβαστούν το Σύνταγμα (!) και τους Νόμους (!) και να ανακαλέσουν άμεσα την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου».
Μάλιστα, ο κ. Μαυρομάτης έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει την ενέργεια της κυβέρνησης ως … «θεσμική εκτροπή».
Μη χάνοντας ευκαιρία ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Τσαμασλής, επιδόθηκε σε ένα ανούσιο παραλήρημα κατά της κυβέρνησης και της αριστεράς γενικότερα, χρησιμοποιώντας τα πια άθλια επιχειρήματα του Σαμαροβενιζελικού διδύμου που οδήγησε τη χώρα στη σημερινή κατάντια.
«Τώρα πλέον αρχίζουν οι επιπτώσεις από εκείνη την πολιτική του σώου και του τσαμπουκά», είπε για την σημερινή κυβέρνηση ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης. Για να την κατηγορήσει ότι «κάνει το σκληρό στους εταίρους, αλλά δεν βλέπουμε να γίνεται διαπραγμάτευση». Έβγαλε δε μόνος του το συμπέρασμα ότι τάχα «η ελπίδα που ψήφισε ο ελληνικός λαός στις τελευταίες εκλογές εξανεμίστηκε». Ενώ κατέληξε προτείνοντας να εκδοθεί ψήφισμα όχι μόνο για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αλλά και καταδίκης της κυβέρνησης συνολικά για την πολιτική της, κάτι που το υιοθέτησε αμέσως η παράταξη του «ανεξάρτητου» και «υπερκομματικού» όπως εμφανίζονταν προεκλογικά στις δημοτικές εκλογές κ.Μαυρομάτη.
Για περίσσια υποκρισία και κομματικά γραμμάτια, κατηγόρησε το δίδυμο Μαυρομάτη – Τσαμασλή ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος. Τονίζοντας ότι επιτίθενται σε μία κυβέρνηση που προσπαθεί να σώσει την εθνική αξιοπρέπεια της χώρας.
«Που ήταν όλοι αυτοί, Αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι ή τότε επικεφαλής παρατάξεων, όταν επί πέντε χρόνια η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου κατέστρεφε τις ζωές εκατομμυρίων Ελλήνων, δηλαδή της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού; Γιατί δεν άρθρωναν έστω μία κουβέντα καταδίκης της πολιτικής των μνημονίων και της τρόϊκας; Γιατί δεν έλεγαν τσιμουδιά όταν η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ μείωνε εγκληματικά κατά 70% τους πόρους προς την τοπική αυτοδιοίκηση, οδηγώντας την στη σημερινή οικονομική καχεξία; Γιατί δεν άνοιγαν το στόμα τους όταν οι μνημονιακές κυβερνήσεις της ντροπής με το περιβόητο PSI του Βενιζέλου καταλήστευαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, οδηγώντας τα στην εξαθλίωση και στον κίνδυνο να μείνουν χωρίς συντάξεις εκατομμύρια συνταξιούχοι; Τι έκαναν όταν επιβάλλονταν, ελέω τρόϊκας, το μνημονιακό Παρατηρητήριο για τον στραγγαλισμό της Αυτοδιοίκησης;», ρώτησε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας».
Συνεχίζοντας ο Σπύρος Κουζινόπουλος υπογράμμισε ότι παρά την ενόχλησή του για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, εντούτοις, από τη στιγμή που η δέσμευση των αποθεματικών των δήμων δεν είναι εσαεί, αλλά προσωρινή, για λίγες ημέρες ή λίγες εβδομάδες, για την ταμειακή διευκόλυνση της κυβέρνησης ώστε να πληρώσει στο τέλος του μήνα μισθούς και συντάξεις, τότε είναι παράλογες και γίνονται με καθαρά κομματικά κριτήρια οι εναντίον της επιθέσεις.
«Εθελοτυφλούμε, όταν κλείνουμε τα μάτια μπροστά σ’ αυτό το φοβερό πόλεμο πιέσεων που γίνεται στη σημερινή κυβέρνηση, τέτοιο που δεν υπήρξε ποτέ στη σύγχρονη ιστορία της χώρας. Επειδή τόλμησε να ορθώσει το ανάστημά της απέναντι στους τοκογλύφους δανειστές. Επειδή δεν υποκύπτει στους εκβιασμούς και κάνει μία εθνικά επωφελή για τη χώρα και το λαό μας, μια αξιοπρεπή διαπραγμάτευση, σε αντίθεση με τη λογική των «Γιες- Μεν» των μνημονιακών κυβερνήσεων που φόρτωναν διαρκώς νέα βάρη στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών», δήλωσε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού».
Επιχειρώντας να απαντήσει ο δήμαρχος κ.Μαυρομάτης ισχυρίστηκε ότι στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, όταν ο ίδιος ήταν στην αντιπολίτευση, «είχαν υπάρξει ψηφίσματα κατά των Μνημονίων» για να πάρει την απάντηση από την Ντίνα Μώραλη ότι όταν η ίδια κατέθεσε δύο φορές σχετικά ψηφίσματα, αυτά καταψηφίστηκαν τόσο από τους συμβούλους της τότε διοίκησης Αλεξανδρή, όσο και της αντιπολίτευσης Μαυρομάτη.
Τελικά, με τη σύμπλευση των δημοτικών συμβούλων των παρατάξεων Μαυρομάτη-Τσαμασλή, εκδόθηκαν δύο ψηφίσματα για το θέμα αυτό. Με την «παραχώρηση», από πλευράς δημάρχου, μετά τις αντιδράσεις του δημοτικού συμβούλου της «Συμπολιτείας» Γιάννη Τσακμάκα, να αφαιρεθεί από το ψήφισμα η αναφορά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το πρώτο ψήφισμα, για την καταδίκη της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, το ψήφισαν όλοι, πλην των παριστάμενων συμβούλων της «Συμπολιτείας» Σπ. Κουζινόπουλου και Γιάννη Τσακμάκα και του συμβούλου της πλειοψηφίας Γιώργου Καριώτη. Ενώ το δεύτερο, για την καταδίκη «συνολικά της κυβερνητικής πολιτικής», το καταψήφισαν εκτός των Κουζινόπουλου, Τσακμάκα και Καριώτη και η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Ντίνα Μώραλη και ο επίσης σύμβουλος της πλειοψηφίας, Δημήτρης Ματζάρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.