Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Διαρκής κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων στην είσοδο της Περαίας

Ένα ακόμη τροχαίο ατύχημα, στο οποίο ενεπλάκησαν ένα ΙΧ και μία μοτοσυκλέτα, ευτυχώς χωρίς θύματα, σημειώθηκε και πάλι σήμερα στην είσοδο της Περαίας, σε ένα σημείο όπου παραμονεύει διαρκώς ο κίνδυνος με τα οχήματα υπαίθριων πωλητών που σταθμεύουν εκεί.

Η επιστολή που απέστειλε προς το δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Γιάννη Μαυρομάτη  η κάτοικος της περιοχής, Μαρουτσέλλα Βασιλειάδου, Μηχανολόγος Μηχανικός, είναι εξόχως αποκαλυπτική για το μέγεθος του προβλήματος και το διαρκή κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων στο σημείο εκείνο. Γράφει συγκεκριμένα η κ. Βασιλειάδου:  

«Καλησπέρα σας κύριε Δήμαρχε,
Λαμβάνω την πρωτοβουλία να σας γνωστοποιήσω ένα θέμα, για  το οποίο κρίνω ότι πρέπει να ληφθεί μέριμνα από το Δήμο και το οποίο διαιωνίζεται από το 2004, χρονιά που μετακόμισα στο Δήμο!
Παρατηρείται λοιπόν επί σχεδόν καθημερινής βάσης το φαινόμενο της εγκατάστασης, στην είσοδο του Δήμου Θερμαϊκού και συγκεκριμένα απέναντι από το πρατήριο καυσίμων ΕΛΙΝ, διαφόρων φορτηγών μικρών ή μεγάλων τα οποία διαθέτουν προς πώληση διαφορετικά προϊόντα ανάλογα της εποχής!! Ήτοι : πορτοκάλια, πατάτες, κιούπια, φυτά κ.λ.π. 
Προφανώς η απορία σας θα είναι " Και σας κυρία μου τι σας ενδιαφέρει? "
Σας παραθέτω παρακάτω κάποιες από τις ενστάσεις μου για την κατάσταση αυτή!
1) Δημιουργείται θέμα ασφάλειας για την κυκλοφορία καθόσον σταθμεύουν μπροστά στη στάση του λεωφορείου και εμποδίζουν την οπτική των οχημάτων λόγω και της στάσης υποψήφιων αγοραστών,πολλές φορές ταυτόχρονα με τη στάθμευση του λεωφορείου.
2) Θεωρώ ότι η εικόνα εισόδου του Δήμου δεν είναι ότι καλύτερο για την καλαισθησία και την τάξη με μία " μίνι λαϊκή "....
3) Προσβάλλει τη δημόσια αιδώ, λόγω του ότι μόλις ζεστάνει ο καιρός, τα συγκεκριμένα οχήματα μετατρέπονται σε "κινούμενα σπίτια" με όλες τις λειτουργίες και ανάγκες σε δημόσια θέα....και για να γίνω πιο σαφής, πλειστάκις αναγκάζομαι να γίνω θεατής υπαιθρίων ντους πλύσης ασπρορούχων και μαγειρέματος σε αυτοσχέδιες υπαίθριες κουζίνες......Να σημειώσετε ότι το κεντρικό μπροστινό μου μπαλκόνι είναι φάτσα κάρτα!!!
4) Δημιουργούνται εστίες μόλυνσης διότι με την αναχώρησή τους καθημερινά τις βραδινές ώρες, αφήνουν και τα διάφορα απορρίμματα τους στο σημείο που στάθμευσαν.
Σας επισημαίνω ότι πλειστάκις έχω προβεί σε διαμαρτυρία και στις προηγούμενες δημοτικές αρχές, αλλά στην Ελλάδα ζούμε..... Η απάντηση είναι ότι πρέπει να καλούμε το 100 να τους μαζεύει !!! Αλλά αυτό φυσικά ΔΕΝ ΕΙΝΑ ΛΥΣΗ !! 
Για επιβεβαίωση των παραπάνω λεγομένων μου, σας επισυνάπτω σημερινές φωτογραφίες και ευελπιστώ να δοθεί από εσάς μία λύση !!

Ευχαριστώ και εν αναμονή των ενεργειών σας

Με εκτίμηση

Μαρουτσέλλα Βασιλειάδου (Δημότης Θερμαϊκου)

Τ. Μηχ/γος Μηχ/κος- Συν/χος Τραπεζικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.